Door Frans Nomden
17 Februari 2021

ANWB E-bike vergelijker

ANWB E-bike vergelijker

Als nieuw merk valt het niet altijd mee om je tussen de gevestigde orde te plaatsen. Gelukkig heeft ANWB oog voor de nieuwkomers van eigen bodem. De  ANWB Experts hebben de WATT BOSTON en WATT BROOKLYN beoordeeld. Lees hier de de ongezouten mening van de ANWB experts.  

WATT BROOKLYN

De Watt Brooklyn is een opvallende, minimalistische verschijning en tevens een e-bike die niet in een hokje te plaatsen valt. Op het eerste gezicht lijkt de Brooklyn een kilometervreter voor het sportieve werk, maar bekijk je de fiets nauwkeuriger dan kom je tot de conclusie dat de Brooklyn ook een eigentijdse stadsfiets kan zijn voor met name jonger publiek. Dus ja, zeg het maar! Echter de Brooklyn is single-speed uitgevoerd en heeft een bescheiden accu-inhoud (378 Wh), dat neigt dus meer naar gebruik in en om de stad. Genoemde accu is overigens niet uitneembaar. Het frame is van geborsteld aluminium en de lasnaden zijn keurig afgewerkt. De fiets stuurt strak en nauwkeurig, de zit is zondermeer sportief en daar moet je even aan wennen. Met een gewicht van slechts 17,5 kilogram behoort de Brooklyn tot de lichtgewichten in de e-bike markt. De motor heeft een plek in het achterwiel gekregen en geeft een prima ondersteuning.

Heel bijzonder in deze prijsklasse is een ingebouwd stuurdisplay en een riemaandrijving. Aangezien de display in het stuur is verwerkt, is dit onderdeel veel minder kwetsbaar. De ondersteuning is in 5 standen instelbaar en in stand twee geeft de achterwielmotor al een behoorlijke boost voorwaarts. Via een kleine, onopvallende unit links op het stuur is de display te bedienen. Dankzij de riemaandrijving blijft het onderhoud aan de fiets ook goed beheersbaar. De Brooklyn is verder voorzien van hydraulische schijfremmen van Shimano, Brooks handvatten en zadel, Schwalbe G-One gravelbanden en een standaard met twee poten.

WATT BOSTON

De Watt Boston is een hippe e-bike voor in de stad. Qua vormgeving wijkt de Boston af van de traditionele e-bikes waarvan er heel veel rondrijden, dit maakt de Boston uniek en toegankelijk voor een jonge doelgroep. Ook qua prijs-kwaliteitsverhouding scoort de Watt Boston goed. Het frame is stabiel en keurig glad afgewerkt, dat zie je zelden in deze prijsklasse. De achterwielmotor is krachtig en geeft over het hele bereik een prettige ondersteuning. De display is links op het stuur ondergebracht, hierop zijn vijf ondersteuningsstanden instelbaar. Ook de snelheid, aantal kilometers en de inhoud van de accu worden hierop weergegeven. De accu is in het frame weggewerkt en niet uitneembaar.

Leuk contrasterend zijn de bruine handgrepen en zadel van het bekende merk Brooks. De fiets is single-speed uitgevoerd, dus versnellingen ontbreken. Is dit een ramp? Nee, voor een stadsfiets met ondersteuning mis je in de praktijk de versnellingen eigenlijk niet. De ketting wordt slechts afgeschermd door een bescheiden schermpje, regelmatig onderhoud is daarom niet te vermijden. De e-bike is verder afgemonteerd met eenvoudige remgrepen, sidepull remmen, batterijverlichting, Kenda banden en een standaard met twee poten.

E-bike vergelijker van de ANWB

Wil je snel en makkelijk elektrische fietsen vergelijken? Ga dan naar de E-bike vergelijkingssite van de ANWB. De site helpt je bij het kiezen van de e-bike die het beste bij jou past. Vergelijk bijna 900 e-bikes uit verschillende jaargangen op prijs, merk, actieradius en motorlocatie en zie per model de plus- en minpunten zoals beoordeeld door onafhankelijke ANWB Experts.

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter