WATT BESTE KOOP! Uit voorraad leverbaar binnen 10 dagen Make it mine

  Frans Nomden - 17 February 2021

  ANWB E-bike vergelijker

  WATT fietsen worden positief beoordeeld door ANWB Experts.

  ANWB E-bike vergelijker
  News

  Als nieuw merk valt het niet altijd mee om je tussen de gevestigde orde te plaatsen. Gelukkig heeft ANWB oog voor de nieuwkomers van eigen bodem. De  ANWB Experts hebben de WATT BOSTON en WATT BROOKLYN beoordeeld. Lees hier de de ongezouten mening van de ANWB experts.  

  WATT BROOKLYN

  De Watt Brooklyn is een opvallende, minimalistische verschijning en tevens een e-bike die niet in een hokje te plaatsen valt. Op het eerste gezicht lijkt de Brooklyn een kilometervreter voor het sportieve werk, maar bekijk je de fiets nauwkeuriger dan kom je tot de conclusie dat de Brooklyn ook een eigentijdse stadsfiets kan zijn voor met name jonger publiek. Dus ja, zeg het maar! Echter de Brooklyn is single-speed uitgevoerd en heeft een bescheiden accu-inhoud (378 Wh), dat neigt dus meer naar gebruik in en om de stad. Genoemde accu is overigens niet uitneembaar. Het frame is van geborsteld aluminium en de lasnaden zijn keurig afgewerkt. De fiets stuurt strak en nauwkeurig, de zit is zondermeer sportief en daar moet je even aan wennen. Met een gewicht van slechts 17,5 kilogram behoort de Brooklyn tot de lichtgewichten in de e-bike markt. De motor heeft een plek in het achterwiel gekregen en geeft een prima ondersteuning.

  Heel bijzonder in deze prijsklasse is een ingebouwd stuurdisplay en een riemaandrijving. Aangezien de display in het stuur is verwerkt, is dit onderdeel veel minder kwetsbaar. De ondersteuning is in 5 standen instelbaar en in stand twee geeft de achterwielmotor al een behoorlijke boost voorwaarts. Via een kleine, onopvallende unit links op het stuur is de display te bedienen. Dankzij de riemaandrijving blijft het onderhoud aan de fiets ook goed beheersbaar. De Brooklyn is verder voorzien van hydraulische schijfremmen van Shimano, Brooks handvatten en zadel, Schwalbe G-One gravelbanden en een standaard met twee poten.

  WATT BOSTON

  De Watt Boston is een hippe e-bike voor in de stad. Qua vormgeving wijkt de Boston af van de traditionele e-bikes waarvan er heel veel rondrijden, dit maakt de Boston uniek en toegankelijk voor een jonge doelgroep. Ook qua prijs-kwaliteitsverhouding scoort de Watt Boston goed. Het frame is stabiel en keurig glad afgewerkt, dat zie je zelden in deze prijsklasse. De achterwielmotor is krachtig en geeft over het hele bereik een prettige ondersteuning. De display is links op het stuur ondergebracht, hierop zijn vijf ondersteuningsstanden instelbaar. Ook de snelheid, aantal kilometers en de inhoud van de accu worden hierop weergegeven. De accu is in het frame weggewerkt en niet uitneembaar.

  Leuk contrasterend zijn de bruine handgrepen en zadel van het bekende merk Brooks. De fiets is single-speed uitgevoerd, dus versnellingen ontbreken. Is dit een ramp? Nee, voor een stadsfiets met ondersteuning mis je in de praktijk de versnellingen eigenlijk niet. De ketting wordt slechts afgeschermd door een bescheiden schermpje, regelmatig onderhoud is daarom niet te vermijden. De e-bike is verder afgemonteerd met eenvoudige remgrepen, sidepull remmen, batterijverlichting, Kenda banden en een standaard met twee poten.

  E-bike vergelijker van de ANWB

  Wil je snel en makkelijk elektrische fietsen vergelijken? Ga dan naar de E-bike vergelijkingssite van de ANWB. De site helpt je bij het kiezen van de e-bike die het beste bij jou past. Vergelijk bijna 900 e-bikes uit verschillende jaargangen op prijs, merk, actieradius en motorlocatie en zie per model de plus- en minpunten zoals beoordeeld door onafhankelijke ANWB Experts.

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Hövding airbag voor fietsers

   25 May 2021Hövding airbag voor fietsers

   Hövding airbag voor fietsers ’Beste uit de test’. De Zweedse innovatie Hövding komt als ’Beste uit de test’ bij de fietshelmen die de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop aanbeveelt.

  • WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   19 May 2021WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   Het AD kopt: "Waanzinnig, die ga ik kopen". Lezers van het AD geven de WATT BROOKLYN een 8.2.

  • WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   31 March 2021WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   Het AD kopt: Lijkt zo gewoon, toch een pareltje. Wij zijn trots dat het testpanel de BOSTON waardeert met een dikke 8.

  • ANWB E-bike vergelijker

   17 February 2021ANWB E-bike vergelijker

   WATT fietsen worden positief beoordeeld door ANWB Experts.

  • De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   26 November 2020De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   De herfstblaadjes liggen ondertussen al grotendeels op de grond, wat het aanzicht van deze tijd natuurlijk prachtig maakt! Het herfstzonnetje heeft zich al een aantal keer laten zien en daarvan gebruik maken, doen we bij WATT natuurlijk op de e-bike. Van een fietstocht op de e-bike kan je namelijk extra genieten - door razendsnel naar de prachtige plekken van Nederland te fietsen.

  • De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   11 November 2020De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   De herfst is in volle gang en hoewel het misschien wat kouder is, is de natuur nu wel op haar best: van de prachtige verkleurde bladeren tot het herfstzonnetje - juist dit is hét moment om nog even naar buiten te trekken voordat de winter begint. En genieten van het najaar, dat doe je natuurlijk op een WATT e-bike. Dus, spring op je (nieuwe) elektrische fiets van WATT en maak een fietsritje in de natuur, waar je met 25 km per uur net wat meer ziet in een kortere tijd.

  • Rotsvast geloof in WATT

   03 November 2020Rotsvast geloof in WATT

   Grote kans dat je binnenkort de WATT Rotsvast fiets voorbij ziet rijden. Fietsen deden ze natuurlijk al maar nu dat ook elektrisch kan gebeurt dat steeds vaker. Ook bij bezichtigingen in randgemeenten pakken ze nu vaker de Rotsvast fiets dan de Rotsvast auto. Lekker buiten, en toch representatief voor de dag komen zonder zweet op hun voorhoofd.

  • Win een WATT bij SJEES

   01 October 2020Win een WATT bij SJEES

   Het Brabantse SJEES Magazine geeft een WATT MONTREAL weg onder haar trouwe lezers.

  • De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   28 September 2020De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   Dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn, is ondertussen een welbekend feitje en hoewel we nog altijd gek zijn op onze oude stadsfiets, is de overstap naar een toffe e-bike steeds aantrekkelijker. Niet alleen is de algemene verkoop van e-bikes de afgelopen maanden enorm toegenomen, ook blijkt dat één op de drie jongeren ondertussen ook de overstap heeft gemaakt naar de e-bike. Maar wat zijn nu precies die voordelen van zo’n e-bike? En mocht je nog twijfelen; na het lezen van deze voordelen waarschijnlijk niet meer ;-)

  • WATT in Londen

   14 September 2020WATT in Londen

   Ondanks de Brexit maakt WATT Mobility de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »