Door WATT fietsen
27 Februari 2023

Beste elektrische fiets 2023

Beste elektrische fiets 2023

Elektrische fietsen worden steeds populairder en tegenwoordig kun je bijna niet meer de straat op gaan zonder er één tegen te komen. De populariteit is inmiddels zo hard gestegen dat er momenteel meer e-bikes worden verkocht dan normale fietsen. Niet gek dat jij op zoek bent naar de beste elektrische fiets van 2023, maar wat is de beste e-bike van 2023? We nemen je mee in onze bevindingen.

Wat is de beste elektrische fiets in 2023?

Om maar gelijk met de hoofdvraag af te trappen: wat is nu de beste elektrische fiets in 2023? Een simpele vraag met een complexer antwoord. Het is lastig te zeggen wat nu concreet de beste e-bike is. Dit hangt af van verschillende factoren:

  • Jouw fiets gedrag;
  • Persoonlijke wensen;
  • Budget; 
  • Plaatsing van de motor;
  • Etc. 

Je kunt je wellicht voorstellen dat voor een elektrische fiets die gebruikt wordt voor woon-werkverkeer, andere eigenschappen belangrijk zijn dan een elektrische fiets die wordt gebruikt voor korte- tot middellange afstanden. Laten we de verschillende factoren eens bij langslopen.

Jouw fietsgedrag

Jouw fietsgedrag is een belangrijke factoren bij het bepalen van de beste elektrische fiets. Zoals we net al hebben aangegeven, wordt een elektrische fiets die je gebruikt voor woon-werkverkeer op andere belangrijke eigenschappen geselecteerd dan een elektrische fiets die je gebruikt voor (sportievere) korte- tot middellange afstanden. 

Een elektrische fiets die voornamelijk wordt gebruikt voor woon-werkverkeer, moet vaak wat comfortabeler zitten. Een elektrische fiets die wat sportiever wordt ingezet, heeft daarentegen een sportiever zithouding nodig waarbij je wat meer rechtop zit. 

Persoonlijke wensen

Vanzelfsprekend moet jouw droom e-bike ook voldoen aan je persoonlijke wensen en stijlvoorkeuren. Als je jouw fiets op dagelijkse basis gaat gebruiken, vind je het hoogstwaarschijnlijk wel belangrijk dat je een knappe fiets hebt! 

Je mag trots zijn op je nieuwe fiets en daarbij is het belangrijk dat je kijkt naar de technische eigenschappen die we verder in dit artikel bespreken. Persoonlijke wensen dragen ook bij aan jouw beste e-bike en mag je zeker niet vergeten.  

Budget

Budget is natuurlijk ook een punt om rekening mee te houden. Jouw nieuwe elektrische fiets moet natuurlijk wel binnen je budget passen. Gelukkig zijn er verschillende fietsen met elk hun eigen prijsklasse zodat er genoeg keuze is voor iedereen. Hieronder vind je onze modellen met de desbetreffende prijs:

Plaatsing van de motor

Ook de plaatsing van de motor is een belangrijk gegeven. Over het algemeen wordt de zogenaamde middenmotor als de meest natuurlijk aanvoelende motor gezien. Deze motor bevindt zich in de as van de trappers en reageert op de trapbewegingen die je maakt, in tegenstelling tot een voorwielmotor die reageert op de beweging van het wiel. 

Naast deze twee type motoren, heb je ook nog de achterwielmotor. Deze reageert ook op trapbeweging en is doorgaans sneller dan de andere twee types, maar reageert vaak iets minder snel dan de middenmotor. De motor kan ook sneller warm worden. In heuvelachtig gebied wordt dat ondervangen door extra versnellingen. Doordat je direct elektrische ondersteuningen hebt, zijn versnellingen in de stad vaak overbodig. 

De elektrische fietsen van WATT, zijn uitgerust met een middenmotor of achterwielmotor. De Boston male/female fiets is bijvoorbeeld voorzien van een achterwielmotor waardoor deze ideaal is voor in de stad. 

Dus, wat is de beste elektrische fiets?

Wat voor jou de beste elektrische fiets is, hangt af van de bovenstaande factoren. WATT biedt verschillende e-bikes die passen bij deze specifieke eigenschappen. Zoek je een sportieve e-bike? Dan raden wij je de Brooklyn e-bike aan.

Deze stoere en sportieve elektrische stadsfiets is van alle gemakken voorzien en met een actieradius tussen de 40 en 70 kilometer brengt deze bike je in een mum van tijd overal naartoe. Ook de New York e-bike is een goede keuze als je van sportief rijden houdt. 

Ook de Boston male/female een goede optie. De Boston is een robuuste fiets die ideaal is voor in de stad. Door de snelle achterwielmotor, brengt deze fiets je gemakkelijk van A naar B in de stad.

Benieuwd naar de elektrische fietsen van WATT? 

Ben je benieuwd naar de elektrische fietsen van WATT? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Hier bieden wij drie soorten e-bikes aan in verschillende prijsklasse en met verschillende uiterlijke kenmerken. Wil je het zelf ervaren? Boek nu een proefrit!

Heb je vragen en/of opmerkingen?

Heb je verdere vragen en/of opmerkingen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected]

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter