Door WATT Fietsen
5 Juni 2023

Beste elektrische fiets met achterwielmotor

Beste elektrische fiets met achterwielmotor

Een elektrische fiets biedt trapondersteuning. Dit wordt geregeld door een motor die op verschillende plaatsen gemonteerd kan zitten. Dit kan een voorwielmotor zijn, middenmotor zijn, maar de achterwielmotor is ook een populaire optie. 

Ben jij op zoek naar de beste elektrische fiets met achterwielmotor? In deze blog gaan we dieper in op de achterwielmotor en kijken we wat de beste fietsen zijn met zo’n motor. 

Wat is een achterwielmotor

Een achterwielmotor is, zoals de naam al zegt, een motor die gemonteerd zit op de achteras van de fiets. Hierdoor wordt de kracht vanuit achteren geleverd, wat leidt tot een natuurlijke manier van accelereren. Achterwielmotoren werken sneller dan middenmotoren en zijn daarnaast een stuk stiller. 

Hoe werkt een achterwielmotor?

Maar hoe werkt zo’n achterwielmotor nu precies? De motor activeert wanneer jij kracht uitoefent op de pedalen van je fiets. Dit komt door de rotatiesensor die herkent wanneer jij je trappers beweegt. Beweeg jij je pedalen, dan heb je vrijwel direct trapondersteuning. De energie die de motor nodig heeft, wordt geleverd uit de accu. 

Wat is de beste elektrische fiets met achterwielmotor?

Waar moet je precies op letten als je een elektrische fiets met achterwielmotor wilt kopen? Allereerst is het belangrijk dat je een proefrit maakt op een fiets met een achterwielmotor. Doordat de motor van de fiets in het achterwiel verwerkt zit, ligt het zwaartepunt van de fiets hier ook. In combinatie met de aandrijving vanuit achter kan dit in het begin even wennen zijn. 

De WATT Brooklyn

Een goed voorbeeld van een prettige elektrische fiets met achterwielmotor is de WATT Brooklyn. Deze snelle en wendbare stadsfiets rijdt heerlijk door deze achterwielmotor en met een actieradius tussen de 40 en 70 km kun je een heel eind komen op één acculading. 

De WATT New York

Een ander goed voorbeeld is onze WATT New York. Deze minimalistische fiets is snel en wendbaar door de elektrische aandrijving vanuit de achteras en ziet er daarnaast ontzettend gaaf uit. Ook deze fiets heeft een actieradius tussen de 40 en 70 km. 

Elektrische fiets met achterwielmotor kopen?

Heb je vragen over onze WATT fietsen met achterwielmotor? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected] 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter