Door WATT fietsen
17 Mei 2023

Beste slot voor e-bike

Beste slot voor e-bike

Als je een nieuwe e-bike koopt en eropuit gaat, dan wil je natuurlijk wel dat je tweewieler veilig staat. Als jij tijdens het bijkomen van je fietstocht geniet van een heerlijke koffie met appelpunt, dan wil je niet bezig zijn met een eventuele diefstal. De makkelijkste manier om deze kans te verkleinen is natuurlijk door een extra slot aan te schaffen. Maar wat is het beste slot voor je e-bike en welk slot moet je kopen?

Die vraag gaan we voor je beantwoorden. Ook nemen we je mee welke merken sloten wij aanraden en hoe het zit met verzekeringen.

Wat is het beste slot voor een elektrische fiets?

Wij raden altijd aan om bij de aanschaf van een elektrische fiets een kettingslot te kopen. De meeste (elektrische) fietsen worden met een standaard ringslot geleverd. Dit is een metalen beugel die je tussen twee spaken steekt, zodat de fiets maar een klein stukje in beweging kan komen. Het grote nadeel van enkel zo’n slot is dat de fiets niet in beweging kan komen, maar wel vrij makkelijk achterin een busje kan worden gezet. 

Met een kettingslot kun je jouw e-bike vastmaken aan een object als een lantaarnpaal of reling. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk de fiets mee te nemen zonder het slot eerst door te knippen. En laten kettingsloten nou ontzettend stevig zijn, dus doorknippen krijg je niet zomaar voor elkaar. 

Sloten combineren voor een nog betere beveiliging

Als je een kettingslot wil vastmaken aan je e-bike, dan heb je vaak ook een ringslot nodig. Hier dien je namelijk het uiteinde van je kettingslot in te steken. De meeste fietsen worden dus met een standaard ringslot geleverd, maar deze is vaak niet van de beste kwaliteit en niet geoptimaliseerd voor de nieuwste kettingsloten.

Wij raden je dan ook aan beide sloten nieuw te kopen. Op die manier is jouw e-bike extra goed beveiligd en kun je gebruikmaken van de nieuwste sloten. De in juli te leveren WATT Brooklyn Black is voorzien van een unieke extra beveiliging, namelijk PentaLock. Dit is een slot in je trapas verwerkt

Welk merk fietsslot tegen diefstal?

Welk merk fietsslot dien je dan te halen? Er zijn verschillende merken beschikbaar. Over het algemeen zijn de bekendste merken:

Hoe zit het met je fietsverzekering?

Als je een nieuwe e-bike koopt, is de kans groot dat je deze wilt verzekeren tegen diefstal en schade. Verzekeraars eisen echter vaak een goedgekeurd fietsslot. Goedgekeurd betekent dat het slot is gekeurd door stichting ART. Het slot is dan gecertificeerd met een ART 2 sterren preventie. Dit is de hoogste preventie voor fietsen.  

  • 1 ster is minimale beveiliging (“meeneembeveiliging”)
  • 2 sterren voor fietsen
  • 3 sterren voor brom- en snorfietsen
  • 4 sterren voor motorfietsen (onderweg)
  • 5 sterren voor motorfietsen (thuis gestald)

Bron: https://www.stichtingart.nl/keurmerk/

De WATT fietsverzekering van Qover

Je kunt via ons ook je fiets verzekeren. Het dient dan wel een van onze WATT fietsen te zijn. Verzekeren kan bij ons eenvoudig met de WATT fietsverzekering van Qover. Je fiets is dan gedekt tegen verschillende schades als gevolg van een ongeval, vandalisme, overstroming, brand en andere externe oorzaken. 

Voorkom diefstal, investeer in een goed fietsslot!

Een e-bike is een prachtige investering en het zou zonde zijn als je deze niet goed beveiligt. Voorkom gedoe en diefstal en investeer in een goed fietsslot. Het kost je maar een paar tientjes, maar het kan je een hoop ellende in de toekomst besparen. 

Heb je verdere vragen over fietssloten, e-bikes of verzekeraars? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected] 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter