Door WATT Fietsen
3 Mei 2023

City bike Amsterdam

City bike Amsterdam

Zoek jij een goede en stijlvolle city bike voor in Amsterdam? Dan zijn de WATT fietsen dé fietsen die jij zoekt! Door hun sportieve, stijlvolle en wendbare ontwerp zijn dit de perfecte city bikes voor een drukke stad als Amsterdam. 

In een drukke stad is het belangrijk dat jij je veilig voelt op een fiets. Dit betekent dat de fiets in kwestie stevig in elkaar zit, de remmen goed werken, verlichting in orde is en je jezelf snel en veilig door het verkeer kunt manoeuvreren. Ben jij benieuwd naar onze beste city bike voor Amsterdam en wat de onderlinge verschillen zijn? We zullen ze hieronder met je doornemen: 

Amsterdam: fietsstad van Nederland

Het zal je niet ontgaan zijn als je een keer door onze hoofdstad bent gelopen, maar Amsterdam staat vol met fietsen. Op dagelijkse basis fietsen er zo’n 400.000 mensen door de stad en naar schatting staan er zo’n 900.000 fietsen in de stad. Dat is meer dan het aantal inwoners! 

De fiets is het nummer 1 vervoermiddel in Amsterdam

Als je in Amsterdam woont, of regelmatig in de stad komt, dan weet je dat een auto hebben niet erg praktisch is. Een auto in Amsterdam:  

  • Kost veel geld (parkeerkosten);
  • Kost veel tijd (druk stadsverkeer);
  • Móét energiezuinig zijn i.v.m. de milieuzones. 

Daarom kiezen de meeste mensen voor een goede stadsfiets. Deze haal je gemakkelijk uit de stalling en brengt je snel van A naar B. 

Welke city bike moet ik dan kopen voor in Amsterdam?

Een fiets is dus een betere keuze dan een auto in een drukke stad, maar welke fiets moet je dan kopen en waar moet deze aan voldoen? Wij snappen de vraag en helpen je graag verder. Hieronder bespreken we waar zo’n fiets aan moet voldoen en behandelen we enkele van onze stadsfietsen die ideaal zijn voor in een stad als Amsterdam

Waar moet een city bike voor in Amsterdam aan voldoen? 

Een goede stadsfiets is pas een goede stadsfiets als deze aan enkele specifieke eigenschappen voldoet. We lopen de belangrijkste met je door: 

  • Een robuust frame;
  • Eenvoudige bediening; 
  • Zich makkelijke door een drukke stad kunnen manoeuvreren;
  • De fiets is bij voorkeur elektrisch.
  • Een krachtige batterij hebben;

Een robuust frame hebben

Een goede stadsfiets zit robuust en stevig in elkaar. Als je snel door een drukke stad fietst, dan wil je natuurlijk niet het idee hebben dat je fiets bij elke stoeprand of drempel uit elkaar valt. 

Eenvoudige bediening

Daarnaast moet ook de bediening eenvoudig werken. Je wilt je aandacht volledig richten op het verkeer voor je er en om je heen. Er is een goede reden dat smartphones verboden zijn tijdens het fietsen. Voor de bediening op je fiets geldt hetzelfde. De verlichting moet snel te vinden zijn, het display moet helder en simpel zijn en de remmen moeten gemakkelijk te bedienen zijn. 

Zich makkelijke door een drukke stad kunnen manoeuvreren

Een goede stadsfiets manoeuvreert zich gemakkelijk door druk verkeer. Dit betekent dat de fiets snel reageert, snel remt en lekker stuurt. Dit komt niet alleen de veiligheid ten goede, fietsen wordt op die manier ook een stuk leuker! 

De fiets is bij voorkeur elektrisch

Een goede stadsfiets is bij voorkeur elektrisch. Dit is namelijk ideaal voor in grote steden. Op die manier verplaats je je razendsnel en kun je gemakkelijk boodschappen doen, of naar een vriend/vriendin fietsen aan de andere kant van de stad, zonder daar drijfnat van het zweet aan te komen. 

Een krachtige batterij hebben

Als je dan kiest voor een elektrische fiets, zorg er dan voor dat de batterij krachtig is. Hiermee bedoelen we in eerste instantie niet per se de actieradius, aangezien die voor het dagelijkse transport in de stad niet heel hoog hoeft te zijn, maar wel dat de accu snel accelereert en kracht levert. Zorg er wel voor dat de actieradius (aantal kilometers dat je op één lading kunt fietsen) altijd boven de 25 km is. Dan zit je altijd goed! 

De batterij van de WATT fiets kan niet gestolen worden aangezien deze verwerkt zit in het frame. Je kunt de batterij dus niet uit de fiets halen. Woon je op 3 hoog, dan zul je de fiets dus naar boven moeten dragen. Gelukkig zijn de WATT fietsen erg licht dus is dit geen enkel probleem.  

Welke stadsfietsen beschikken over deze punten?

De meeste e-bikes van de bekendere merken beschikken over deze bovengenoemde punten. Zo ook de WATT e-bikes. Wel is het altijd belangrijk dat je checkt op deze punten, maar de meeste bekende merken zullen je niet teleurstellen. 

WATT ontwikkelt haar fietsen met een specifiek oog voor mensen die op zoek zijn naar de allerbeste stadsfiets. Zo beschikken al onze city bikes over de bovengenoemde punten en nog vele extra’s. 

De WATT Brooklyn

De WATT Brooklyn is ons pareltje als het gaat om snelle, wendbare en lichte stadsfietsen. Door het lichte en sterke ontwerp zit deze fiets robuust in elkaar en door de trapondersteuning vanuit de achteras kom je razendsnel van A naar B. 

De WATT Boston

Ook onze WATT Bosten is een stijlvolle city bike met krachtige motor. Met een actieradius tussen de  40-70 km en een oplaadtijd van 3-5 uur, is dit de ideale fiets voor snelle ritjes in de stad. Onze WATT Bosten is uitgevoerd in een heren variant en dames variant en is tevens verkozen tot beste koop door fietstest.nl met een score van 8,0. 

Heb je nog vragen over onze city bikes voor Amsterdam? 

De perfecte elektrische fiets kopen kost tijd. Heb je nog verdere vragen over city bikes in het algemeen, of over onze WATT fietsen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected] 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter