Door WATT Friesland
26 April 2023

De mooiste fietsroutes in Nederland. 5 topkeuzes!

De mooiste fietsroutes in Nederland. 5 topkeuzes!

Het voorjaar is inmiddels begonnen, de bloemen komen uit de grond en de vogels laten zich weer horen. Een prachtige tijd om eens een mooie fietsroute te maken door ons kikkerland! Maar wat zijn nu de mooiste fietsroutes in Nederland? Wij snappen dat deze routes zelf samenstellen erg lastig kan zijn. 

Hoe ontdek je de mooie plekjes en hoe zorg je ervoor dat je niet teleurgesteld raakt tijdens het fietsen? Als jij één van de vijf onderstaande routes binnenkort inplant, verzekeren wij jou dat je geen spijt krijgt en met een glimlach op je fiets zit. 

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Noord-Holland

  1. Kennemerduinen fietsroute

Aantal kilometer: 25 km  

De volgende route op de lijst is de Kennemerduinen fietsroute. Fietsen in de Kennemerduinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een top ervaring. De fietspaden bieden de optimale manier om te genieten van de prachtige duinen in de omgeving en geven een werkelijk vakantiegevoel.

In de zomer en met namen de weekenden, kan het wel druk zijn, maar op doordeweekse dagen kun je rustig genieten van de natuur. Meer informatie over de route.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Overijssel

  1. Sallandse Heuvelrugroute

Aantal kilometer: 32 kilometer

De Sallandse Heuvelrugroute laat je kennismaken met de verborgen schatten die dit nationaal park rijk is. Door de unieke, uitgestrekte heidevelden en volle bossen, vergeet je soms even dat je in Nederland bent. Meer informatie over de route

Meer dan een stadsfiets? Gebruik de WATT e-bike ook voor langere stukken.

WATT staat natuurlijk bekend om haar speciale stadsfietsen die jou, voornamelijk in grote steden, gemakkelijk van A naar B brengen. Met een actieradius van 40-70 km is dit prima te doen, maar wist je dat je ook langere stukken kunt fietsen. Belangrijk is dan wel dat je de compacte oplader van de accu meeneemt om hem, bijvoorbeeld bij een horecagelegenheid aan de lader kunt hangen. 

Hieronder behandelen we wat langere routes zoals de Veluwezoomroute, de Drentsche Aa en de LF Maasroute. Allemaal prima te doen met de WATT fietsen, als je maar goed voorbereid bent. 

De Veluwe Gelderland

  1. Veluwezoomroute

Aantal kilometer: 46,0 km

De Veluwe kennen de meeste Nederlanders natuurlijk wel. Dit prachtige gebied in Gelderland staat bekend om haar prachtige beboste gebied en natuurgebieden. Dit maakt het een ideaal gebied om heerlijk te fietsen. 

De Veluwe is een groot gebied en in het zuidelijke gebied vind je het natuurpark de Veluwzoom. De Veluwezoom is een prachtig gebied om doorheen te fietsen. De route die je fietst, brengt je langs verschillende natuurgebieden vol bos en heuvels. De route start bij restaurant De Thermiekbel. Meer informatie over de route. 

Drenthe, Anderen

  1. De Drentsche Aa

Aantal kilometer: 40 km 

Nummer drie op de lijst is de Drentsche Aa. De Drentsche Aa staat voor een aantal slingerende beken in het midden en noorden van Drenthe. De Drentsche Aa is een oeroud landschap dat is ontstaan in de jaren 60. Tijdens het fietsen door dit prachtige gebied, tref je verschillende bijzondere planten en dieren. Meer informatie over de route. 

Fietsen langs de oevers van de Maas 

  1. LF Maasroute

Aantal kilometer: 480

De laatste route hebben we bewaard voor de echte die hards! De LF Maasroute is maar liefst 480 kilometer lang en laat je genieten van prachtige landschappen en gezellige steden. Je fietst door het heuvelachtige Zuid-Limburg, langs historische plaatsen als Maastricht, Roermond en Venlo, en door het Brabantse land met zijn sfeervolle dorpjes.

Daarna fiets je langs de rivier de Maas door het prachtige landschap van de Biesbosch naar Rotterdam. De bordjes onderweg wijzen je de weg. Meer informatie over de route.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter