Door Frans Nomden
26 November 2020

De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

    Om jullie te inspireren, hebben wij in elke provincie van Nederland een natuurgebied uitgekozen dat ideaal is om met je e-bike af te leggen. Van fietsen in de duinen, langs de kust tot in het bos - en dankzij de goud gekleurde natuur worden de ritjes extra schitterend! In de vorige blog kwamen de mooiste routes het westen van Nederland voorbij. Deze week: de mooiste WATT-fietsroutes in het oosten van Nederland. Veel e-fietsplezier! 

    Langs de zeehondjes in Groningen

    Langs de kust van Groningen is tussen Westernieland en Vierhuizen een prachtig stuk wad te zien. Maak kennis met het waddengebied en ga samen wadlopen. Een unieke ervaring volgens vele! Het bekende plaatsje Pieterburen is bekend om de schattige bewoners - zeehondjes! We hoeven je niet te vertellen dat je hier een pitstop moet maken, want die beestjes zijn veel te lief om te passeren. 

    In Overijssel de heuvel op

    Voor een uitgebreide keuze aan fietsroutes zit je in Overijssel helemaal goed. Ga de Sallandse Heuvelrug of de Holterberg op en geniet van het wonderlijke uitzicht op de 77 meter hoge top. Met 35 km² ben je in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug wel even zoet! Tip: Tijd over? Den Ham wordt het mooiste dorp van Overijssel genoemd, dus hop daar ook even langs!

    Dorphoppen in Gelderland

    Naast de Veluwe heeft Gelderland nog wel een aantal hidden gems. Bijvoorbeeld Nationaal Landschap De Graafschap - een klein landschap precies zoals we ons het boerenland voorstellen. Fiets van Lochem naar Kranenborg en via Veldhoek naar Ruurlo. Na 45 km weer terug in Lochem voel je je zo fit als een hoentje! 

    Friesland ontdekken op de e-bike

    Sneekweek kon helaas niet doorgaan dit jaar, maar naast een geweldig meer om een feest op te organiseren, is het Sneekermeer ook een prachtig fietsgebied. Fiets van Sneek naar Joure en via Terherne weer terug. Zo heb je na 45 mooie kilometer de Friese Meren ontdekt. 

    De Hunebedden bewonderen in Drenthe

    Van Steenwijk naar Eesveen en via Havelte weer terug. Deze prachtige fietsroute neemt je voor een groot gedeelte mee door het Eeserveld richting de Havelterberg. Bij de Havelterberg vind je de Hunebedden, oftewel prehistorische grafkamers. Voor de geschiedenisliefhebber is dit een route die je eigenlijk niet kan overslaan ;-)

    Fietsen door het smalste stukje van Limburg

    Terwijl je fietsroute fietst, bedenk je dan dat  je je bevindt in het smalste stukje van Nederland. Met een lekker vaartje ga je door Munningsbos en het moeras Haeselaarsbroek, waar je volop natuur vindt. Ook kom je door de charmante Duitse dorpjes Waldfeucht en Saeffele.

    Reacties
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter