Door Frans Nomden
28 September 2020

De voordelen van een e-bike op een rijtje!

De voordelen van een e-bike op een rijtje!

    Milieuvriendelijk bezig

    Natuurlijk is het hartstikke milieuvriendelijk als jij je stadsfiets uit de schuur pakt in plaats van de auto, vooral nu de termen global warming & climate change steeds vaker het gesprek van de dag zijn. Maar soms is de afstand naar je werk of schoonouders net iets te ver voor een stadsfiets en juist dan ben je geneigd om sneller de auto te pakken. Dit terwijl met een e-bike die extra kilometers juist een fluitje van een cent worden. Dus laat die auto of scooter lekker in de garage staan en trotseer die tegenwind gewoon met je e-bike. Zo help je mee om jouw schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. 

    Leuk voor je portemonnee 

    De aankoop van een e-bike voel je natuurlijk wel eventjes in je portemonnee, maar uiteindelijk bespaar je ook weer geld door vaker op je e-bike te springen in plaats van de auto te pakken. Al met al kan dit nog aardig wat geld schelen, je bespaart namelijk op benzine, belasting en parkeergeld. En vooral dat laatste kan aardig oplopen als je moet parkeren in het centrum van bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. 

    Lekker mobiel & flexibel

    Even nog snel wat ophalen bij je ouders (die niet echt om de hoek wonen)? Een cadeau vergeten te halen voor die ene verjaardag? Een first date aan de andere kant van de stad? Met een e-bike rijd je binnen no-time naar je desbetreffende bestemming en hoef je geen rekening te houden met files, tegenwind of waar je moet parkeren. Een ritje van deur tot deur binnen de stad is namelijk vrijwel altijd sneller met de fiets dan met de auto. Wat ook nog eens heel fijn is, is de trapondersteuning, waardoor je niet bezweet aankomt op die ene verjaardag of eerste date - scheelt toch weer ;-) 

    Gezonde levensstijl

    Veel mensen zijn sceptisch als sportief fietsen en een e-bike in dezelfde zin worden gebruikt, want je hoeft toch minder inspanning te leveren? Nou, dat is niet helemaal waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Europese e-bike gebruikers meer beweging per week krijgen dan wie op een gewone fiets rondrijdt. De e-bike zorgt voor een lagere drempel om toch de fiets te pakken in plaats van een ander vervoermiddel. En als ze dan eenmaal op de elektrische fiets zitten, leggen ze ook langere afstanden af. Natuurlijk is het geen vervanging voor die avond in de sportschool, maar we kunnen wel stellen dat een e-bike best leuk voor je gezondheid is ;-) 

    Uitgebreid assortiment

    Voor ieder wat wils - zo simpel als dat! Het voordeel van het uitgebreide assortiment van WATT is dat er altijd een elektrische fiets tussen zit die aan jouw wensen voldoet. Check online welk model jij het tofst vindt en boek gemakkelijk online een gratis proefrit, zodat je kan testen of jij en de gekozen elektrische fiets een perfecte match zijn. 

    Ons uitgebreide assortiment bestaat bijvoorbeeld uit de BOSTON voor man en vrouw, een robuuste fiets met een oer-Hollands design. Een topfiets voor kortere afstanden door de stad! Daarnaast is er ook de MONTREAL (wederom voor hij of zij), met een wat sportieve look. Ook een geweldige stadsfiets, mede dankzij de robuuste standaard waardoor je hem overal makkelijk neer kan zetten. Voor de echte minimalisten onder ons, hebben wij de NEW YORK in het assortiment en de ultieme urban e-bike is uiteraard de BROOKLYN. Deze is licht & sterk en heeft een perfect vermogen voor langere ritjes in en om de stad. 

    Wil je je WATT-fiets helemaal je eigen maken en voorzien van te gekke fiets-elementen? Neem dan een kijkje op onze accessoires pagina!

    Reacties
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter