Wegens de corona situatie kunnen levertijden afwijken. Wij doen ons best om dit tot het minimum te beperken.

  Frans Nomden - 14 May 2020

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

  De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland (NOS, 2020). Waar de e-bike voorheen vooral werd geassocieerd met ouderen, verruilen tegenwoordig ook veel jongeren hun tweedehandse barrel voor een gloednieuwe elektrische stadsfiets die je gemakkelijk kan opladen. Maar wat voor invloed heeft zo’n e-bike nu eigenlijk op je energierekening?

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)
  News

  Met andere woorden, hoeveel energie verbruik jij eigenlijk met je nieuwe, hippe elektrische fiets van WATT? Wij zetten ‘t gemakkelijk en overzichtelijk voor je op een rijtje. Spoiler alert: voor een drankje en bitterballen op het terras ben je meer kwijt ;-) 

  Een simpele berekening 

  Om een inschatting te maken van de kosten, heb je meer kennis nodig over de capaciteit van de accu en gemiddelde energieprijs. Natuurlijk hoef jij hier niet zelf naar te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan ;-)

  De accucapaciteit van een WATT-fiets

  De accucapaciteit van een e-bike is simpelweg hoeveel energie er opgeslagen kan worden in de batterij van de fiets. Hoe hoger de energie (Wh), hoe minder vaak je je e-bike hoeft op te laden en dus langer kan genieten van de vele fiets ritjes. 

  De accucapaciteit van een gemiddelde WATT e-bike is 314 Watt uur (met een 36V – 10.5Ah batterij). Dit betekent dat als je de accu volledig wilt opladen, je hier 314 Watt in moet stoppen. In de praktijk heb je met deze accucapaciteit een actieradius van 30-70 kilometer - natuurlijk is dit wel afhankelijk van allerlei zaken, zoals gewicht, het weer en de bandenspanning. 

  Wat kost opladen nu? 

  Om de kostprijs van een laadbeurt te achterhalen, vermenigvuldig je de laadcapaciteit met de kostprijs van elektriciteit. Een kilowatt (kWh) kost gemiddeld in Nederland €0,22. Natuurlijk hebben we geen 1000 Watt uur nodig, maar 314. Daarom het volgende rekensommetje: 

  €0.22/1000*314= €0.069 per laadbeurt. 

  Dit betekent dat je voor ongeveer 7 eurocent een volledig opgeladen accu hebt. En.. gemiddeld fietst de Nederlander ongeveer 2,8 kilometer per dag, dus laad jij je fiets één keer per week op? Dan ben je nog geen €4 per jaar kwijt. Weer een reden om die oude brommer of tweedehands fiets te verruilen voor een elektrische én hippe stadsfiets ;-) 

  Benieuwd naar alle modellen? Bekijk ze hier 

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

   14 May 2020Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

   De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland (NOS, 2020). Waar de e-bike voorheen vooral werd geassocieerd met ouderen, verruilen tegenwoordig ook veel jongeren hun tweedehandse barrel voor een gloednieuwe elektrische stadsfiets die je gemakkelijk kan opladen. Maar wat voor invloed heeft zo’n e-bike nu eigenlijk op je energierekening?

  • Verkoop elektrische fietsen neemt vlucht door coronacrisis

   07 May 2020Verkoop elektrische fietsen neemt vlucht door coronacrisis

   De coronacrisis trekt een grote groep consumenten over de streep om een elektrische fiets aan te schaffen.

  • WATT fietsen leasen

   23 April 2020WATT fietsen leasen

   Wil jij je medewerkers inspireren om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken? Dan komt dat goed uit! Vanaf nu kun je ook WATT fietsen leasen.

  • NAKED BIKE IN DE PLAYBOY

   28 October 2019NAKED BIKE IN DE PLAYBOY

   Er zijn van die dingen waar je trots van wordt. De publicatie in PLAYBOY is daar een van. Maar hoe kan het ook anders met zo'n mooie "naked" bike.

  • WATT in de Productpine Experience Store in Amsterdam

   25 October 2019WATT in de Productpine Experience Store in Amsterdam

  • Bright.nl: Deze e-bike biedt veel waar voor je geld

   10 October 2019Bright.nl: Deze e-bike biedt veel waar voor je geld

   Elektrische fietsen zijn in trek, maar stijlvolle e-bikes met de accu verwerkt in het frame zijn vaak nog vrij prijzig. De e-bike van WATT is wel redelijk betaalbaar. Maar hoe goed is ie? Bright stapt op de WATT e-bike.

  • Consumentenbond review

   16 August 2019Consumentenbond review

   De consumentenbond staat bekend om hun eerlijke productbeoordeling. Afgelopen maand hebben ze de WATT MALE uitgebreid getest. Bekijk nu de review.

  • WATT bij Frontaal

   05 July 2019WATT bij Frontaal

   WATT en Frontaal. Twee Bredase ondernemingen die dit jaar hard aan de weg timmeren en zich onderscheiden door creativiteit en innovatie. Maar bovenal genieten van het leven en mooie dingen.

  • WATT Beyond Outdoor

   29 May 2019WATT Beyond Outdoor

   Wij willen de automobilist uit de wagen jagen. Een fiets is toch zoveel fijner met dit weer. Dus hebben we onze WATT urban e-bike op een billboard gezet.

  • WATT commercial

   09 May 2019WATT commercial

   WATT shoot haar eerste commercial in Valencia. Bekijk hier alvast de preview.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »