WATT BESTE KOOP! Uit voorraad leverbaar binnen 10 dagen Make it mine

  Frans Nomden - 14 May 2020

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

  De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland (NOS, 2020). Waar de e-bike voorheen vooral werd geassocieerd met ouderen, verruilen tegenwoordig ook veel jongeren hun tweedehandse barrel voor een gloednieuwe elektrische stadsfiets die je gemakkelijk kan opladen. Maar wat voor invloed heeft zo’n e-bike nu eigenlijk op je energierekening?

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)
  News

  Met andere woorden, hoeveel energie verbruik jij eigenlijk met je nieuwe, hippe elektrische fiets van WATT? Wij zetten ‘t gemakkelijk en overzichtelijk voor je op een rijtje. Spoiler alert: voor een drankje en bitterballen op het terras ben je meer kwijt ;-) 

  Een simpele berekening 

  Om een inschatting te maken van de kosten, heb je meer kennis nodig over de capaciteit van de accu en gemiddelde energieprijs. Natuurlijk hoef jij hier niet zelf naar te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan ;-)

  De accucapaciteit van een WATT-fiets

  De accucapaciteit van een e-bike is simpelweg hoeveel energie er opgeslagen kan worden in de batterij van de fiets. Hoe hoger de energie (Wh), hoe minder vaak je je e-bike hoeft op te laden en dus langer kan genieten van de vele fiets ritjes. 

  De accucapaciteit van een gemiddelde WATT e-bike is 314 Watt uur (met een 36V – 10.5Ah batterij). Dit betekent dat als je de accu volledig wilt opladen, je hier 314 Watt in moet stoppen. In de praktijk heb je met deze accucapaciteit een actieradius van 30-70 kilometer - natuurlijk is dit wel afhankelijk van allerlei zaken, zoals gewicht, het weer en de bandenspanning. 

  Wat kost opladen nu? 

  Om de kostprijs van een laadbeurt te achterhalen, vermenigvuldig je de laadcapaciteit met de kostprijs van elektriciteit. Een kilowatt (kWh) kost gemiddeld in Nederland €0,22. Natuurlijk hebben we geen 1000 Watt uur nodig, maar 314. Daarom het volgende rekensommetje: 

  €0.22/1000*314= €0.069 per laadbeurt. 

  Dit betekent dat je voor ongeveer 7 eurocent een volledig opgeladen accu hebt. En.. gemiddeld fietst de Nederlander ongeveer 2,8 kilometer per dag, dus laad jij je fiets één keer per week op? Dan ben je nog geen €4 per jaar kwijt. Weer een reden om die oude brommer of tweedehands fiets te verruilen voor een elektrische én hippe stadsfiets ;-) 

  Benieuwd naar alle modellen? Bekijk ze hier 

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Hövding airbag voor fietsers

   25 May 2021Hövding airbag voor fietsers

   Hövding airbag voor fietsers ’Beste uit de test’. De Zweedse innovatie Hövding komt als ’Beste uit de test’ bij de fietshelmen die de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop aanbeveelt.

  • WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   19 May 2021WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   Het AD kopt: "Waanzinnig, die ga ik kopen". Lezers van het AD geven de WATT BROOKLYN een 8.2.

  • WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   31 March 2021WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   Het AD kopt: Lijkt zo gewoon, toch een pareltje. Wij zijn trots dat het testpanel de BOSTON waardeert met een dikke 8.

  • ANWB E-bike vergelijker

   17 February 2021ANWB E-bike vergelijker

   WATT fietsen worden positief beoordeeld door ANWB Experts.

  • De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   26 November 2020De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   De herfstblaadjes liggen ondertussen al grotendeels op de grond, wat het aanzicht van deze tijd natuurlijk prachtig maakt! Het herfstzonnetje heeft zich al een aantal keer laten zien en daarvan gebruik maken, doen we bij WATT natuurlijk op de e-bike. Van een fietstocht op de e-bike kan je namelijk extra genieten - door razendsnel naar de prachtige plekken van Nederland te fietsen.

  • De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   11 November 2020De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   De herfst is in volle gang en hoewel het misschien wat kouder is, is de natuur nu wel op haar best: van de prachtige verkleurde bladeren tot het herfstzonnetje - juist dit is hét moment om nog even naar buiten te trekken voordat de winter begint. En genieten van het najaar, dat doe je natuurlijk op een WATT e-bike. Dus, spring op je (nieuwe) elektrische fiets van WATT en maak een fietsritje in de natuur, waar je met 25 km per uur net wat meer ziet in een kortere tijd.

  • Rotsvast geloof in WATT

   03 November 2020Rotsvast geloof in WATT

   Grote kans dat je binnenkort de WATT Rotsvast fiets voorbij ziet rijden. Fietsen deden ze natuurlijk al maar nu dat ook elektrisch kan gebeurt dat steeds vaker. Ook bij bezichtigingen in randgemeenten pakken ze nu vaker de Rotsvast fiets dan de Rotsvast auto. Lekker buiten, en toch representatief voor de dag komen zonder zweet op hun voorhoofd.

  • Win een WATT bij SJEES

   01 October 2020Win een WATT bij SJEES

   Het Brabantse SJEES Magazine geeft een WATT MONTREAL weg onder haar trouwe lezers.

  • De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   28 September 2020De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   Dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn, is ondertussen een welbekend feitje en hoewel we nog altijd gek zijn op onze oude stadsfiets, is de overstap naar een toffe e-bike steeds aantrekkelijker. Niet alleen is de algemene verkoop van e-bikes de afgelopen maanden enorm toegenomen, ook blijkt dat één op de drie jongeren ondertussen ook de overstap heeft gemaakt naar de e-bike. Maar wat zijn nu precies die voordelen van zo’n e-bike? En mocht je nog twijfelen; na het lezen van deze voordelen waarschijnlijk niet meer ;-)

  • WATT in Londen

   14 September 2020WATT in Londen

   Ondanks de Brexit maakt WATT Mobility de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »