Wegens de corona situatie kunnen levertijden afwijken. Wij doen ons best om dit tot het minimum te beperken.

  Frans Nomden - 14 May 2020

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

  De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland (NOS, 2020). Waar de e-bike voorheen vooral werd geassocieerd met ouderen, verruilen tegenwoordig ook veel jongeren hun tweedehandse barrel voor een gloednieuwe elektrische stadsfiets die je gemakkelijk kan opladen. Maar wat voor invloed heeft zo’n e-bike nu eigenlijk op je energierekening?

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)
  News

  Met andere woorden, hoeveel energie verbruik jij eigenlijk met je nieuwe, hippe elektrische fiets van WATT? Wij zetten ‘t gemakkelijk en overzichtelijk voor je op een rijtje. Spoiler alert: voor een drankje en bitterballen op het terras ben je meer kwijt ;-) 

  Een simpele berekening 

  Om een inschatting te maken van de kosten, heb je meer kennis nodig over de capaciteit van de accu en gemiddelde energieprijs. Natuurlijk hoef jij hier niet zelf naar te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan ;-)

  De accucapaciteit van een WATT-fiets

  De accucapaciteit van een e-bike is simpelweg hoeveel energie er opgeslagen kan worden in de batterij van de fiets. Hoe hoger de energie (Wh), hoe minder vaak je je e-bike hoeft op te laden en dus langer kan genieten van de vele fiets ritjes. 

  De accucapaciteit van een gemiddelde WATT e-bike is 314 Watt uur (met een 36V – 10.5Ah batterij). Dit betekent dat als je de accu volledig wilt opladen, je hier 314 Watt in moet stoppen. In de praktijk heb je met deze accucapaciteit een actieradius van 30-70 kilometer - natuurlijk is dit wel afhankelijk van allerlei zaken, zoals gewicht, het weer en de bandenspanning. 

  Wat kost opladen nu? 

  Om de kostprijs van een laadbeurt te achterhalen, vermenigvuldig je de laadcapaciteit met de kostprijs van elektriciteit. Een kilowatt (kWh) kost gemiddeld in Nederland €0,22. Natuurlijk hebben we geen 1000 Watt uur nodig, maar 314. Daarom het volgende rekensommetje: 

  €0.22/1000*314= €0.069 per laadbeurt. 

  Dit betekent dat je voor ongeveer 7 eurocent een volledig opgeladen accu hebt. En.. gemiddeld fietst de Nederlander ongeveer 2,8 kilometer per dag, dus laad jij je fiets één keer per week op? Dan ben je nog geen €4 per jaar kwijt. Weer een reden om die oude brommer of tweedehands fiets te verruilen voor een elektrische én hippe stadsfiets ;-) 

  Benieuwd naar alle modellen? Bekijk ze hier 

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • WATT lanceert de gratis vrijblijvende proefrit!

   29 July 2020WATT lanceert de gratis vrijblijvende proefrit!

   Een elektrische fiets koop je niet zomaar en dat begrijpen wij maar al te goed bij WATT. Wat voor de een belangrijk is, neemt de ander misschien niet eens in overweging. Toch is het slim om een aantal te zaken te laten meewegen voordat je overgaat tot de aanschaf van een (WATT) e-bike. Zoals de mogelijkheid tot een gratis vrijblijvende proefrit. Ter ere van deze nieuwe lancering, zetten wij op een rijtje waar je nog meer op moet letten, handig toch? ;-)

  • WATT in Parijs

   18 July 2020WATT in Parijs

   WATT slaat haar vleugels uit in Frankrijk. Samen met het Franse Beastybike.com introduceert WATT haar fietsen in Parijs, Tour en Bordeaux.

  • Dit is waarom een WATT e-bike óók ideaal is voor ouders

   07 July 2020Dit is waarom een WATT e-bike óók ideaal is voor ouders

   Elke ouder herkent het wel; de (dagelijkse) struggle om alles van het takenlijstje af te strepen. De kinderen ‘s ochtends op tijd afzetten op school, vervolgens snel door naar werk en ondertussen ook nog even snel boodschap doen - het kan soms een avontuur én uitdaging zijn om dit allemaal gedaan te krijgen. Gevalletje van ‘niet genoeg uren in de dag’ ;-) Gelukkig hebben wij de gouden tip: zet je auto en oude fiets in de garage en stap op de elektrische fiets. Zo simpel kan ‘t zijn!

  • WANT: Snel door het stadsverkeer met deze stoere elektrische fiets

   22 June 2020WANT: Snel door het stadsverkeer met deze stoere elektrische fiets

   Online platform WANT stapte op de WATT BOSTON MALE om eindelijk zelf eens te ervaren hoe het is om altijd wind mee te hebben.

  • MANIFY X WATT: ZÓ STIJLVOL KAN EEN URBAN E-BIKE ZIJN

   22 June 2020MANIFY X WATT: ZÓ STIJLVOL KAN EEN URBAN E-BIKE ZIJN

   We hebben weer een samenwerking waar we erg trots op zijn, namelijk met online platform MANIFY. Zij gingen op pad met de customized MANIFY x WATT NEW YORK e-bike en die maakte indruk. Diepe indruk.

  • Bright.nl: deze hippe e-bike voor in de stad fietst erg soepel

   16 June 2020Bright.nl: deze hippe e-bike voor in de stad fietst erg soepel

   De nieuwe e-bike Watt Brooklyn heeft een strak ontwerp en goede features, waaronder soepele trapondersteuning. Bright heeft de nieuwe Nederlandse e-bike getest. Kan Watt zich meten met concurrenten als VanMoof en Cowboy?

  • Zomer in eigen land? Tijd voor een WATT e-bike!

   04 June 2020Zomer in eigen land? Tijd voor een WATT e-bike!

   We verruilen deze zomer onze vakanties op tropische bestemmingen voor een zomer in eigen land. Hoewel dat natuurlijk heel jammer is, biedt het ook weer tal van mogelijkheden. Dit is namelijk het perfecte moment om Nederland te ontdekken. En als je dan toch in eigen land moet blijven en alle festivals ook een jaartje zijn uitgesteld, maakt een toffe e-bike die zomer misschien toch wat leuker!

  • Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

   14 May 2020Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

   De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland (NOS, 2020). Waar de e-bike voorheen vooral werd geassocieerd met ouderen, verruilen tegenwoordig ook veel jongeren hun tweedehandse barrel voor een gloednieuwe elektrische stadsfiets die je gemakkelijk kan opladen. Maar wat voor invloed heeft zo’n e-bike nu eigenlijk op je energierekening?

  • Verkoop elektrische fietsen neemt vlucht door coronacrisis

   07 May 2020Verkoop elektrische fietsen neemt vlucht door coronacrisis

   De coronacrisis trekt een grote groep consumenten over de streep om een elektrische fiets aan te schaffen.

  • WATT fietsen leasen

   23 April 2020WATT fietsen leasen

   Wil jij je medewerkers inspireren om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken? Dan komt dat goed uit! Vanaf nu kun je ook WATT fietsen leasen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »