Door de Corona situatie kan de wachttijd voor support aan huis via Get Bike Service langer duren dan u van ons gewend bent

  Frans Nomden - 14 May 2020

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)

  De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland (NOS, 2020). Waar de e-bike voorheen vooral werd geassocieerd met ouderen, verruilen tegenwoordig ook veel jongeren hun tweedehandse barrel voor een gloednieuwe elektrische stadsfiets die je gemakkelijk kan opladen. Maar wat voor invloed heeft zo’n e-bike nu eigenlijk op je energierekening?

  Dit kost het opladen van jouw WATT-fiets (spoiler: niet veel)
  News

  Met andere woorden, hoeveel energie verbruik jij eigenlijk met je nieuwe, hippe elektrische fiets van WATT? Wij zetten ‘t gemakkelijk en overzichtelijk voor je op een rijtje. Spoiler alert: voor een drankje en bitterballen op het terras ben je meer kwijt ;-) 

  Een simpele berekening 

  Om een inschatting te maken van de kosten, heb je meer kennis nodig over de capaciteit van de accu en gemiddelde energieprijs. Natuurlijk hoef jij hier niet zelf naar te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan ;-)

  De accucapaciteit van een WATT-fiets

  De accucapaciteit van een e-bike is simpelweg hoeveel energie er opgeslagen kan worden in de batterij van de fiets. Hoe hoger de energie (Wh), hoe minder vaak je je e-bike hoeft op te laden en dus langer kan genieten van de vele fiets ritjes. 

  De accucapaciteit van een gemiddelde WATT e-bike is 314 Watt uur (met een 36V – 10.5Ah batterij). Dit betekent dat als je de accu volledig wilt opladen, je hier 314 Watt in moet stoppen. In de praktijk heb je met deze accucapaciteit een actieradius van 30-70 kilometer - natuurlijk is dit wel afhankelijk van allerlei zaken, zoals gewicht, het weer en de bandenspanning. 

  Wat kost opladen nu? 

  Om de kostprijs van een laadbeurt te achterhalen, vermenigvuldig je de laadcapaciteit met de kostprijs van elektriciteit. Een kilowatt (kWh) kost gemiddeld in Nederland €0,22. Natuurlijk hebben we geen 1000 Watt uur nodig, maar 314. Daarom het volgende rekensommetje: 

  €0.22/1000*314= €0.069 per laadbeurt. 

  Dit betekent dat je voor ongeveer 7 eurocent een volledig opgeladen accu hebt. En.. gemiddeld fietst de Nederlander ongeveer 2,8 kilometer per dag, dus laad jij je fiets één keer per week op? Dan ben je nog geen €4 per jaar kwijt. Weer een reden om die oude brommer of tweedehands fiets te verruilen voor een elektrische én hippe stadsfiets ;-) 

  Benieuwd naar alle modellen? Bekijk ze hier 

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Win een WATT bij SJEES

   01 October 2020Win een WATT bij SJEES

   Het Brabantse SJEES Magazine geeft een WATT MONTREAL weg onder haar trouwe lezers.

  • De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   28 September 2020De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   Dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn, is ondertussen een welbekend feitje en hoewel we nog altijd gek zijn op onze oude stadsfiets, is de overstap naar een toffe e-bike steeds aantrekkelijker. Niet alleen is de algemene verkoop van e-bikes de afgelopen maanden enorm toegenomen, ook blijkt dat één op de drie jongeren ondertussen ook de overstap heeft gemaakt naar de e-bike. Maar wat zijn nu precies die voordelen van zo’n e-bike? En mocht je nog twijfelen; na het lezen van deze voordelen waarschijnlijk niet meer ;-)

  • WATT in Londen

   14 September 2020WATT in Londen

   Ondanks de Brexit maakt WATT Mobility de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk

  • Met deze tips ga jij veilig met je WATT e-bike de weg op!

   03 September 2020Met deze tips ga jij veilig met je WATT e-bike de weg op!

   Fietsen kunnen we natuurlijk allemaal, want zoals velen zeggen: fietsen verleer je nooit. Het fietsen is er bij ons ingegoten met de paplepel, maar desondanks is het toch verstandig om rekening te houden met een aantal punten wanneer je de weg op gaat, vooral als jouw tweewieler in de schuur (binnenkort) een WATT e-bike is. Sportiever, sneller en eentje die je wat minder snel zal verwaarlozen dan je oude omafiets, enige voorzichtigheid is dus geboden!!

  • Zo blijft jouw WATT e-bike in perfecte staat!

   18 August 2020Zo blijft jouw WATT e-bike in perfecte staat!

  • WATT lanceert de gratis vrijblijvende proefrit!

   29 July 2020WATT lanceert de gratis vrijblijvende proefrit!

   Een elektrische fiets koop je niet zomaar. WATT biedt daarom een gratis en vrijblijvende proefrit.

  • WATT in Parijs

   18 July 2020WATT in Parijs

   WATT slaat haar vleugels uit in Frankrijk. Samen met het Franse Beastybike.com introduceert WATT haar fietsen in Parijs, Tour en Bordeaux.

  • Dit is waarom een WATT e-bike óók ideaal is voor ouders

   07 July 2020Dit is waarom een WATT e-bike óók ideaal is voor ouders

   Elke ouder herkent het wel; de (dagelijkse) struggle om alles van het takenlijstje af te strepen. De kinderen ‘s ochtends op tijd afzetten op school, vervolgens snel door naar werk en ondertussen ook nog even snel boodschap doen - het kan soms een avontuur én uitdaging zijn om dit allemaal gedaan te krijgen. Gevalletje van ‘niet genoeg uren in de dag’ ;-) Gelukkig hebben wij de gouden tip: zet je auto en oude fiets in de garage en stap op de elektrische fiets. Zo simpel kan ‘t zijn!

  • WANT: Snel door het stadsverkeer met deze stoere elektrische fiets

   22 June 2020WANT: Snel door het stadsverkeer met deze stoere elektrische fiets

   Online platform WANT stapte op de WATT BOSTON MALE om eindelijk zelf eens te ervaren hoe het is om altijd wind mee te hebben.

  • MANIFY X WATT: ZÓ STIJLVOL KAN EEN URBAN E-BIKE ZIJN

   22 June 2020MANIFY X WATT: ZÓ STIJLVOL KAN EEN URBAN E-BIKE ZIJN

   We hebben weer een samenwerking waar we erg trots op zijn, namelijk met online platform MANIFY. Zij gingen op pad met de customized MANIFY x WATT NEW YORK e-bike en die maakte indruk. Diepe indruk.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »