Door WATT Fietsen
18 April 2023

E-bikes vergelijken, welke e-bike past bij jou?

E-bikes vergelijken, welke e-bike past bij jou?

Als je een e-bike wilt gaan kopen, dan is het belangrijk om goed, vergelijkend warenonderzoek te doen. Verschillende e-bikes vergelijken helpt je hierbij, maar het is wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Hoe je dat doet, waar je op moet letten en wat de beste e-bikes zijn voor jouw situatie, lees je hier. 

E-bikes vergelijken helpt je bij het maken van de juiste keuze

Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, vergelijk je vaak meerdere modellen met elkaar. Bij e-bikes is dit niet anders en erg belangrijk bij het maken van de juiste keuze. Wat heb jij nodig? Hoe ga je jouw fiets gebruiken? Als je een sportieve rijder bent, heb je een andere e-bike nodig dan als je de fiets voornamelijk als woon- werkfiets gaat gebruiken. 

Houd bij je vergelijking rekening met de volgende aspecten:

Als je e-bikes gaat vergelijken, houd dan rekening met de volgende aspecten: 

  • Accu;
  • Type motor;
  • Je budget;
  • Jouw fietsgedrag.

Accu

Allereerst vergelijk je de accu. Wat is de capaciteit en de actieradius van de accu? Een hogere capaciteit betekent meestal een hogere prijs, maar ook een grotere actieradius. Ga na wat jij fijn vindt en hoeveel kracht jij nodig hebt. 

Type motor

Ook het type motor is een punt om rekening mee te houden. Er zijn verschillende typen motoren, denk aan een voorwiel, achterwiel of middenmotor. De WATT fietsen zijn voorzien van een achterwielmotor inclusief snelheidssensor. Hierdoor kom je snel van je plek en ervaar je een sportieve rijervaring. Bedenk welke motor het beste bij jouw fietsstijl past. 

De voorwielmotor is, zoals de naam al doet aangeven, een motor bevestigd rond de as van het voorwiel. Voorwielmotoren zijn vaak wat kleiner, goedkoper, maar ook minder krachtig. 

Middenmotoren zitten vaak rond de trapas bevestigd en zorgen voor een goede stabiliteit, hebben minder kans op storingen en zijn vaak krachtiger dan voorwielmotoren. Wel is dit type motor een stukje duurder.

Als laatste hebben we nog de achterwielmotoren. Achterwielmotoren zitten bevestigd rond de as van het achterwiel. Achterwielmotoren zijn zeer krachtige motoren en hebben vaak ook meerdere versnellingen. Daarnaast is dit het stilste type motor. Wel is dit meestal het duurste type motor. 

Je budget

Natuurlijk speelt je budget ook een rol. Hoeveel geld wil jij uitgeven aan je e-bike? E-bikes zijn er namelijk in verschillende prijsklassen. Bedenk vooraf hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan je nieuwe fiets. Dit geeft je een duidelijk referentiekader bij het selecteren van verschillende fietsen. 

Jouw fietsgedrag 

Ook jouw fietsgedrag is van groot belang bij het vergelijken van jouw ideale e-bikes. Ga jij je e-bike gebruiken voor woon- werkverkeer en voornamelijk gebruiken in de stad? Dan is bijvoorbeeld onze WATT New York een ideale keuze. Zoek je meer in de sportieve hoek en wil je voornamelijk in buitengebied fietsen? Dan is de WATT Brooklyn dé fiets die jij zoekt. 

Hoe maak je de perfecte vergelijking?

Je weet nu op welke punten je moet letten, maar hoe maak je nu de perfecte vergelijking? Wij raden je aan hier zelf een Excel- of Word bestandje voor aan te maken. Hierin kun je verschillende e-bikes die binnen jouw budget passen in zetten en per fiets een score geven die aangeeft in hoeverre ze overeenkomen met de eisen die je stelt. 

Je kunt ook vergelijking sites gebruiken. Hier kun je ook verschillende fietsen selecteren en uiteindelijk kun je gemakkelijk zien welke aan jouw eisen voldoen. 

Wellicht zijn de WATT e-bikes wel iets voor jou? 

Als je nu op zoek bent naar een nieuwe e-bike, dan zijn de WATT e-bikes wellicht wel iets voor jou! Onze snelle en wendbare fietsen brengen jou gemakkelijk en snel van de ene bestemming naar de andere. Perfect als woon- werk fiets, maar ook ideaal te gebruiken als sportieve fiets. Bekijk hier onze collectie. 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter