Door WATT Fietsen
14 Maart 2023

Fietsen naar het werk wordt steeds populairder

Fietsen naar het werk wordt steeds populairder

Nederlanders zijn afgelopen jaar weer vaker gaan reizen naar het werk. Dat blijkt uit een Landelijk Reizigersonderzoek dat het ministerie van infrastructuur en Waterstaat twee weken geleden heeft gepubliceerd. Hoewel thuiswerken populair blijft, zijn er in oktober 2022, volgens de deelnemers aan het onderzoek, ruim vier miljoen autoritten per week meer gemaakt voor woon-werkverkeer dan in oktober 2021. Ook fietsen naar het werk wordt steeds vaker gedaan. 

Fietsen naar het werk blijkt steeds populairder

Het aantal fietsritten is volgens het onderzoek met ruim twee miljoen per week toegenomen t.o.v. 2021. Fietsen naar het werk blijkt dus steeds populairder te worden en dat is ook niet gek als je kijkt naar alle voordelen die het biedt.

Niet alleen is het een geweldige manier om in beweging te blijven, waardoor je fitter wordt en/of blijft, maar kan het ook helpen om eventuele stress van het woon-werkverkeer te verminderen. Bovendien is fietsen een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier van reizen die ook nog eens een stuk minder geld kost.

Ook blijkt uit het onderzoek dat steeds meer Nederlanders de fiets pakken, omdat zij hier steeds vaker een reiskostenvergoeding vanuit het werk voor krijgen die ze niet krijgen als ze het openbaar vervoer of de auto pakken. 

Comfort en gewoonte blijken grootste drempel

Bij mensen die de fiets momenteel liever laten staan, blijken comfort en gewoonte de grootste drempel te zijn. Met een auto kom je een stuk sneller en comfortabeler op je werk en even snel de auto pakken wordt toch snel een gewoonte, terwijl een elektrische fiets een prachtig alternatief is voor de auto. 

Natuurlijk zijn er ook mensen die dagelijks een uur moeten rijden naar hun werk, dan is fietsen uiteraard geen optie, maar is de afstand naar jouw werk relatief klein en wil je voortaan vaker de fiets pakken? Dan helpen wij je graag! 

De WATT Brooklyn brengt je van A naar B

Fietsen hoeft niet saai en vermoeiend te zijn, dat bewijst onze WATT Brooklyn e-bike. Deze Snelle en wendbare fiets brengt jou gemakkelijk en snel van A naar B door de elektrische aandrijving vanuit de achteras en door de sportieve aluminium look maak je op straat helemaal de blits. Hier vind je meer informatie over de WATT Brooklyn

Heb je verder vragen aan ons? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected] 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter