25 Mei 2021

Hövding airbag voor fietsers

Hövding airbag voor fietsers

    De Hövding geeft in de testen blijk van een superieur beschermingsvermogen en vermindert het risico op hersenletsel drastisch. ’De Belgische consumentenorganisatie heeft een goede reputatie en dat betekent veel voor het bedrijf Hövding. De Hövding biedt met zijn airbag een unieke bescherming die het hoofd op een bepaalde manier omsluit en ook de nek beschermt zoals bij geen andere helm het geval is’, zegt Heino Wendelrup, CTO van Hövding.


    De fietshelmentest van Test Aankoop is uitgevoerd door het Franse testinstituut Certimoov bij de Universiteit van Straatsburg. Hun werk en testen zijn het resultaat van tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek naar ongevallen met fietsers en motorfietsers. Onderzoekers hebben een testprotocol ontwikkeld voor het objectief testen van het beschermingsvermogen van de helmen, onder realistische omstandigheden die de werkelijkheid zo goed mogelijk nabootsen. Tijdens alle testen die zij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd, heeft geen enkele fietshelm een dusdanig goed beschermend vermogen aangetoond als de Hövding, zo blijkt uit de laatste testen die zijn uitgevoerd aan de Universiteit van Straatsburg en die Test Aankoop gebruikt als grondslag voor haar aanbevelingen. Er werden 47 helmen voor volwassenen getest.


    ’Zoals velen zeker hebben gezien, is er in het voetspoor van de pandemie sprake van een fietsboom
    in Europa. Met een hoofdbescherming die de beste bescherming biedt tijdens het fietsen en die goed
    kan worden afgesteld, hopen wij te kunnen inspelen op deze hausse. En mocht de Hövding niet
    verkrijgbaar zijn in de winkels, dan is deze altijd te koop via onze website’, aldus Heino Wendelrup.

    De Hövding in het kort

    De Hövding is een Zweedse innovatie en de eerste airbag voor fietsers ter wereld. De helm heeft een
    aantoonbaar beter beschermend vermogen dan traditionele fietshelmen. Door geavanceerde sensoren en een uniek algoritme registreert de Hövding het bewegingspatroon van de fietser en reageert deze door in het geval van een ongeval in 0,1 seconde een airbag op te blazen. De Hövding biedt het beste schokabsorptievermogen en de beste bescherming tegen rotatiekrachten ter wereld. Sinds de lancering zijn er meer dan 350.000 Hövdings verkocht en waren duizenden mensen bij ongevallen beschermd door een Hövding. Lees meer over Test Aankoop op https://www.test-aankoop.be

    Hövding bij WATT

    Wil je zelf zo'n airbag? Bestel hem dan eenvoudig online.  

    Reacties
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter