WATT BESTE KOOP! Uit voorraad leverbaar binnen 10 dagen Make it mine

  25 May 2021

  Hövding airbag voor fietsers

  Hövding airbag voor fietsers ’Beste uit de test’. De Zweedse innovatie Hövding komt als ’Beste uit de test’ bij de fietshelmen die de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop aanbeveelt.

  Hövding airbag voor fietsers
  News

  De Hövding geeft in de testen blijk van een superieur beschermingsvermogen en vermindert het risico op hersenletsel drastisch. ’De Belgische consumentenorganisatie heeft een goede reputatie en dat betekent veel voor het bedrijf Hövding. De Hövding biedt met zijn airbag een unieke bescherming die het hoofd op een bepaalde manier omsluit en ook de nek beschermt zoals bij geen andere helm het geval is’, zegt Heino Wendelrup, CTO van Hövding.


  De fietshelmentest van Test Aankoop is uitgevoerd door het Franse testinstituut Certimoov bij de Universiteit van Straatsburg. Hun werk en testen zijn het resultaat van tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek naar ongevallen met fietsers en motorfietsers. Onderzoekers hebben een testprotocol ontwikkeld voor het objectief testen van het beschermingsvermogen van de helmen, onder realistische omstandigheden die de werkelijkheid zo goed mogelijk nabootsen. Tijdens alle testen die zij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd, heeft geen enkele fietshelm een dusdanig goed beschermend vermogen aangetoond als de Hövding, zo blijkt uit de laatste testen die zijn uitgevoerd aan de Universiteit van Straatsburg en die Test Aankoop gebruikt als grondslag voor haar aanbevelingen. Er werden 47 helmen voor volwassenen getest.


  ’Zoals velen zeker hebben gezien, is er in het voetspoor van de pandemie sprake van een fietsboom
  in Europa. Met een hoofdbescherming die de beste bescherming biedt tijdens het fietsen en die goed
  kan worden afgesteld, hopen wij te kunnen inspelen op deze hausse. En mocht de Hövding niet
  verkrijgbaar zijn in de winkels, dan is deze altijd te koop via onze website’, aldus Heino Wendelrup.

  De Hövding in het kort

  De Hövding is een Zweedse innovatie en de eerste airbag voor fietsers ter wereld. De helm heeft een
  aantoonbaar beter beschermend vermogen dan traditionele fietshelmen. Door geavanceerde sensoren en een uniek algoritme registreert de Hövding het bewegingspatroon van de fietser en reageert deze door in het geval van een ongeval in 0,1 seconde een airbag op te blazen. De Hövding biedt het beste schokabsorptievermogen en de beste bescherming tegen rotatiekrachten ter wereld. Sinds de lancering zijn er meer dan 350.000 Hövdings verkocht en waren duizenden mensen bij ongevallen beschermd door een Hövding. Lees meer over Test Aankoop op https://www.test-aankoop.be

  Hövding bij WATT

  Wil je zelf zo'n airbag? Bestel hem dan eenvoudig online.  

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op

   23 December 2021WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op

   Ambitie om groei in Europa te verdubbelen naar 300+ resellers

  • Hövding airbag voor fietsers

   25 May 2021Hövding airbag voor fietsers

   Hövding airbag voor fietsers ’Beste uit de test’. De Zweedse innovatie Hövding komt als ’Beste uit de test’ bij de fietshelmen die de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop aanbeveelt.

  • WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   19 May 2021WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   Het AD kopt: "Waanzinnig, die ga ik kopen". Lezers van het AD geven de WATT BROOKLYN een 8.2.

  • WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   31 March 2021WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   Het AD kopt: Lijkt zo gewoon, toch een pareltje. Wij zijn trots dat het testpanel de BOSTON waardeert met een dikke 8.

  • ANWB E-bike vergelijker

   17 February 2021ANWB E-bike vergelijker

   WATT fietsen worden positief beoordeeld door ANWB Experts.

  • De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   26 November 2020De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   De herfstblaadjes liggen ondertussen al grotendeels op de grond, wat het aanzicht van deze tijd natuurlijk prachtig maakt! Het herfstzonnetje heeft zich al een aantal keer laten zien en daarvan gebruik maken, doen we bij WATT natuurlijk op de e-bike. Van een fietstocht op de e-bike kan je namelijk extra genieten - door razendsnel naar de prachtige plekken van Nederland te fietsen.

  • De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   11 November 2020De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   De herfst is in volle gang en hoewel het misschien wat kouder is, is de natuur nu wel op haar best: van de prachtige verkleurde bladeren tot het herfstzonnetje - juist dit is hét moment om nog even naar buiten te trekken voordat de winter begint. En genieten van het najaar, dat doe je natuurlijk op een WATT e-bike. Dus, spring op je (nieuwe) elektrische fiets van WATT en maak een fietsritje in de natuur, waar je met 25 km per uur net wat meer ziet in een kortere tijd.

  • Rotsvast geloof in WATT

   03 November 2020Rotsvast geloof in WATT

   Grote kans dat je binnenkort de WATT Rotsvast fiets voorbij ziet rijden. Fietsen deden ze natuurlijk al maar nu dat ook elektrisch kan gebeurt dat steeds vaker. Ook bij bezichtigingen in randgemeenten pakken ze nu vaker de Rotsvast fiets dan de Rotsvast auto. Lekker buiten, en toch representatief voor de dag komen zonder zweet op hun voorhoofd.

  • Win een WATT bij SJEES

   01 October 2020Win een WATT bij SJEES

   Het Brabantse SJEES Magazine geeft een WATT MONTREAL weg onder haar trouwe lezers.

  • De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   28 September 2020De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   Dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn, is ondertussen een welbekend feitje en hoewel we nog altijd gek zijn op onze oude stadsfiets, is de overstap naar een toffe e-bike steeds aantrekkelijker. Niet alleen is de algemene verkoop van e-bikes de afgelopen maanden enorm toegenomen, ook blijkt dat één op de drie jongeren ondertussen ook de overstap heeft gemaakt naar de e-bike. Maar wat zijn nu precies die voordelen van zo’n e-bike? En mocht je nog twijfelen; na het lezen van deze voordelen waarschijnlijk niet meer ;-)

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »