Door Frans Nomden
3 September 2020

Met deze tips ga jij veilig met je WATT e-bike de weg op!

Met deze tips ga jij veilig met je WATT e-bike de weg op!

    Uitkiezen van e-bike 

    Veilig elektrisch fietsen begint al bij het allereerste moment, namelijk bij het uitkiezen van de juiste e-bike. De belangrijkste tip: kies altijd de framemaat die bij jouw lengte past en kies de benodigde uitrusting om je e-bike compleet te maken. Maak je e-bike veiliger met bijvoorbeeld een koplamp, een fietsbel of eventueel een stuurpenverhoger. Mocht je er niet uitkomen bij het uitkiezen van een WATT-e-bike die het beste bij jou past, neem gerust contact op met onze klantenservice voor al je vragen. Zo voorkom je onnodige ongevallen ;-)  

    Ervaar kracht en niveaus

    Zoals hierboven ook benoemd, fietsen kunnen we (bijna) allemaal ;-) maar de kracht van de e-bike kan soms erg wennen zijn, vooral tijdens je eerste ritjes. Woon je in de binnenstad? Dan is het verstandig om eerst even een moment te nemen om de kracht en de niveaus van je e-bike te ontdekken voordat je de drukte trotseert. Na een aantal proefritjes in een rustig gebied, ga je vol zelfvertrouwen het verkeer in de stad tegemoet! 

    Let op je snelheid 

     De 5 ondersteuningsniveaus van de WATT fiets zorgen ervoor dat je zonder moeite net even wat sneller en verder komt, maar onderschat de snelheid van de e-bike niet! Houd met de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur rekening met verschillende situaties en de snelheid die je daarin aanneemt. Zo hard mogelijk fietsen in een natuurgebied zonder wind hoeft geen probleem te zijn, maar in het drukke verkeer is een lagere snelheid aanhouden een stuk verstandiger.

    Rem ruim

    Als je eenmaal het tempo te pakken hebt, is het een kwestie van op tijd stoppen met trappen en ruim van tevoren te remmen, vooral wanneer je een kruispunt, stoplicht of bocht tegenkomt. En ohja, let ook vooral op de stoeprand - deze kan namelijk zorgen voor vervelende valpartijen. 

    Veilig op slot

     Je fietsritje moet als het goed is vlekkeloos verlopen nu. Daarom nog een laatste tip: zet je e-bike veilig op slot! Het gebruik van het AXA Solid Plus ringslot in combinatie met de AXA insteek ketting zorgt voor een goede beveiliging. Klinkt allemaal vrij logisch, maar we herinneren je er met al het plezier nog even aan. Tenslotte is jouw veiligheid, die van anderen en dat van jouw e-bike het allerbelangrijkste!

    Meer informatie over veilig de weg op gaan met jouw nieuwe WATT e-bike? Check dan vooral even onze handleiding en video’s 

    Reacties
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter