Door WATT Fietsen
13 Maart 2023

Sportieve elektrische fiets kopen? Tips en actueel aanbod

Sportieve elektrische fiets kopen? Tips en actueel aanbod

Ben jij op zoek naar een sportieve elektrische fiets? Een fiets die snel en wendbaar is en waar je gemakkelijk lange sportieve tochten mee kunt maken? Dan is dit artikel geschreven voor jou. Hieronder nemen wij je mee door enkele tips die je in je achterhoofd moet houden bij de aanschaf van een sportieve elektrische fiets en delen we actueel aanbod binnen deze categorie. 

Wanneer kies je voor een sportieve elektrische fiets?

Bij het aanschaffen van een elektrische fiets is de eerste vraag die je jezelf dient te stellen: “waar ga ik de fiets voor gebruiken?”. Woon jij in het centrum van een stad, of ga je met de fiets voornamelijk in de stad rijden? Dan zul je meer hebben aan een elektrische stadsfiets. Deze fietsen zijn speciaal ontwikkeld voor in steden en zijn voorzien van eigenschappen die hier goed bij passen, zoals een robuust frame en minder tot geen versnellingen. 

Ga jij je nieuwe elektrische fiets voornamelijk sportief gebruiken zoals lange tochten maken in heuvelachtig buitengebied? Dan kom je al gauw terecht bij een sportievere elektrische fiets. Deze fietsen zijn vaak voorzien van versnellingen en zijn snel en wendbaar door de elektrische aandrijving vanuit de achteras. Deze fietsen zijn uiteraard ook prima voor in de stad. 

Accu capaciteit en type aandrijving

Waar je ook rekening mee moet houden bij de aanschaf van een sportieve elektrische fiets is de accucapaciteit en het type aandrijving. Als je langere stukken in ruiger gebied wilt gaan fietsen, dan vraagt dit natuurlijk meer van je accu. Het is dus belangrijk dat de actieradius hoog ligt en dat het type aandrijving krachtig genoeg is. 

Actieradius zou voor een sportieve e-bike idealiter boven de 35 kilometer moeten liggen. Voor type aandrijving wordt vaak gekozen voor achterwiel aandrijving mits de fiets is voorzien van versnelling om oververhitting te voorkomen. 

Een sportieve rijder verdient een korte remweg

Bij een sportievere fiets waarbij je regelmatig snel rijdt, is een korte remweg natuurlijk van levensbelang. Goede remmen zorgen voor een korte remweg bij acuut gevaar op de weg. Mocht je gaan proefrijden, test dan ook direct of de remmen goed zijn. Let op: knijp niet plotseling vol de rem in. Hierdoor kan een fiets met goede remmen direct stilstaan en vlieg je voorover. 

Wat is de beste sportieve elektrische fiets? 

Maar wat is dan nu de beste sportieve elektrische fiets? Dat hangt natuurlijk helemaal van jou af. Uiteraard is het wel belangrijke dat de fiets voldoet aan de bovengenoemde eigenschappen en dient de fiets zelf niet te zwaar te zijn. Een lichte fiets is erg belangrijk als je deze sportief wilt gaan gebruiken. 

Wellicht is de WATT Brooklyn wat voor jou! 

Ben jij op zoek naar een sportieve elektrische fiets die aan alle bovengenoemde punten voldoet? Dan is de WATT Brooklyn wellicht dé e-bike voor jou! Met een snelle en wendbare elektrische aandrijving vanuit de achteras geniet je van directe ondersteuning die snel opbouwt naar 25 kilometer per uur. Daarnaast is het aluminium frame met hoogwaardige lak afgewerkt waardoor de fiets zijn stijlvolle industriële look behoudt. 

Benieuwd naar de actuele prijzen of wil je meer informatie over deze e-bike? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected] 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter