Door Frans Nomden
7 Mei 2020

Verkoop elektrische fietsen neemt vlucht door coronacrisis

Verkoop elektrische fietsen neemt vlucht door coronacrisis

    De coronacrisis trekt een grote groep consumenten over de streep om een elektrische fiets aan te schaffen. Nu het OV geen vanzelfsprekendheid meer is, sommige mensen zelfs wat geld overhouden en bovendien vanuit huis alle tijd hebben om online te vergelijken en te kopen, ziet producent van elektrische fietsen, WATT Mobility, een forse stijging in de verkoop van elektrische fietsen. Vooral publiek tussen de 25 en 50 jaar komt af op de design e-bikes die niet van een reguliere fiets te onderscheiden zijn.

    Waar WATT Mobility in het voorjaar sowieso al een lichte stijging van de verkopen ziet, is die stijging dit voorjaar vele malen groter. De design e-bikes van WATT Mobility zijn specifiek ontwikkeld voor middellange tot lange afstanden, in en om de stad en de behoefte daaraan is enorm gestegen. Frans Nomden, eigenaar WATT Mobility: “Door social distancing is het openbaar vervoer geen vanzelfsprekend meer en gaat men op zoek naar een alternatief. Met een actieradius van 40 tot 70 km en een snelheid van zo’n 25 km per uur ben je op korte afstanden met een e-bike sneller dan met de auto of de bus. Dat maakt de e-bike nu meer dan ooit een logische keuze. En steeds meer mensen zien dat in.”

    Duurzame mobiliteit krijgt steun in de rug

    Belangrijk neveneffect van de toegenomen interesse in elektrische fietsen is de bijdrage aan minder CO2 uitstoot in en om steden, waaronder Breda. Ook andere, internationale steden zoals Londen als Milaan, grijpen de lockdown aan om hun infrastructuur fietsvriendelijker te maken. Het streven van deze steden naar duurzame mobiliteit krijgt door deze crisis onverwacht een steun in de rug.

    Jongere generaties

    Vooral de jongere generaties, tussen de 25 – 50 jaar behoren tot de afnemers van de elektrische fietsen van WATT Mobility die nauwelijks te onderscheiden zijn van een reguliere fiets omdat de accu vrijwel onzichtbaar is verwerkt in het frame. Naar aanleiding van de toenemende vraag naar meer robuustere fietsen introduceert het bedrijf daarom twee nieuwe modellen: de WATT Boston en de WATT Brooklyn. Nomden: “De WATT BOSTON is een oer hollandse stadsfiets, maar dan elektrisch. De BROOKLYN is sportiever en is afgewerkt met hoogwaardige onderdelen.

    Voor meer informatie, neem contact op met:

    Frans Nomden, via 06 33 59 33 59 of [email protected]

    Fotomateriaal vindt u op: www.wattfietsen.nl/downloads  

    Reacties
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter