WATT BESTE KOOP! Uit voorraad leverbaar binnen 10 dagen Make it mine

  Frans Nomden - 23 December 2021

  WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op

  Ambitie om groei in Europa te verdubbelen naar 300+ resellers

  WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op
  News

  Breda, december 2021 – Het Nederlandse urban e-bike merk WATT heeft € 1,5 miljoen groeigeld opgehaald bij Bloomit Ventures. In slechts 4 jaar tijd wist WATT zich te vestigen tussen de trendy stadsfietsmerken. De betaalbare e-bikes hebben een onderscheidend minimalistisch design en zijn inmiddels verkrijgbaar in 10 Europese landen bij 170 resellers. Bloomit Ventures gaat WATT ondersteunen om slimmer en sneller te groeien in Europa.

  Fixie-Style

  WATT Mobility is opgericht in 2017 door Frans Nomden en Marc Jacobs om betaalbare Fixie-style e-bikes te ontwikkelen voor een breed stedelijk publiek. Dankzij de focus op lifestyle, design en betaalbaarheid, wordt de WATT e-bike steeds populairder in Europese steden. De verschillende single speed modellen onderscheiden zich door een minimalistisch design die de stadsfietsen visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm maakt.

  Prijswinnende Lichtgewichten

  De meeste e-bikes zijn vrij zwaar, terwijl WATT e-bikes opmerkelijk licht zijn. Dit is te danken aan de aluminium frames, lichtgewicht accessoires, geïntegreerde kleine accu en slanke banden. Hierdoor fiets je makkelijker door de stad met een actieradius van 40 tot 70 km. Een ander voordeel is dat ze beter hanteerbaar zijn in het stadsverkeer en eenvoudig op te tillen. De focus op betaalbare minimalistische e-bikes heeft al meerdere awards opgeleverd.

  Snelgroeiend segment

  Door het strakke design, de achterwielmotor en de verscholen accu in het frame, zijn de WATT modellen nauwelijks herkenbaar als elektrische fiets. Samen met andere niet-elektrisch ogende lifestyle e-bikes vormt WATT dan ook een nieuw fietssegment in steden. In tegenstelling tot WATT verkopen de koplopers in dit segment alleen online (D2C). Voor Europese resellers in steden biedt dit een uitgelezen kans om hard te groeien met WATT.

  Schaalbaar bedrijfsmodel

  Vanaf het prilste begin koos WATT voor een omnichannel aanpak. Daarbij wordt online verkoop (D2C) gecombineerd met fysieke reseller-stores. Dankzij deze aanpak kan WATT snel groeien in Europa en haar klanten lokaal een solide aftersales service bieden via het groeiend aantal reseller-stores. De bekende valkuil van snelle groei ten koste van service en support wordt zo vermeden.

  Ambitie

  WATT Mobility is momenteel actief in 10 landen met 170 resellers. Het doel is om dit aantal uit te breiden naar 300+ resellers in 2023. Komende jaren wordt de supply chain geoptimaliseerd en zullen de productkwaliteit en het assortiment verder worden verbeterd. WATT heeft de ambitie om uit te groeien tot het leidende urban e-bike brand in Europa.

  WATT & Bloomit Ventures

  Bloomit gaat de komende periode samenwerken met WATT om gezamenlijk de business- en marketingstrategie, productontwikkeling, operations, finance en funding te optimaliseren. Samen zijn we in staat om de transitie naar duurzame stedelijke mobiliteit te versnellen, nodig om in de nabije toekomst schonere en beter bereikbare steden te creëren.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op

   23 December 2021WATT Mobility haalt € 1,5 miljoen groeigeld op

   Ambitie om groei in Europa te verdubbelen naar 300+ resellers

  • Hövding airbag voor fietsers

   25 May 2021Hövding airbag voor fietsers

   Hövding airbag voor fietsers ’Beste uit de test’. De Zweedse innovatie Hövding komt als ’Beste uit de test’ bij de fietshelmen die de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop aanbeveelt.

  • WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   19 May 2021WATT BROOKLYN BEST GETEST 2021

   Het AD kopt: "Waanzinnig, die ga ik kopen". Lezers van het AD geven de WATT BROOKLYN een 8.2.

  • WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   31 March 2021WATT BOSTON BESTE KOOP 2021

   Het AD kopt: Lijkt zo gewoon, toch een pareltje. Wij zijn trots dat het testpanel de BOSTON waardeert met een dikke 8.

  • ANWB E-bike vergelijker

   17 February 2021ANWB E-bike vergelijker

   WATT fietsen worden positief beoordeeld door ANWB Experts.

  • De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   26 November 2020De mooiste WATT-routes in het oosten van Nederland!

   De herfstblaadjes liggen ondertussen al grotendeels op de grond, wat het aanzicht van deze tijd natuurlijk prachtig maakt! Het herfstzonnetje heeft zich al een aantal keer laten zien en daarvan gebruik maken, doen we bij WATT natuurlijk op de e-bike. Van een fietstocht op de e-bike kan je namelijk extra genieten - door razendsnel naar de prachtige plekken van Nederland te fietsen.

  • De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   11 November 2020De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

   De herfst is in volle gang en hoewel het misschien wat kouder is, is de natuur nu wel op haar best: van de prachtige verkleurde bladeren tot het herfstzonnetje - juist dit is hét moment om nog even naar buiten te trekken voordat de winter begint. En genieten van het najaar, dat doe je natuurlijk op een WATT e-bike. Dus, spring op je (nieuwe) elektrische fiets van WATT en maak een fietsritje in de natuur, waar je met 25 km per uur net wat meer ziet in een kortere tijd.

  • Rotsvast geloof in WATT

   03 November 2020Rotsvast geloof in WATT

   Grote kans dat je binnenkort de WATT Rotsvast fiets voorbij ziet rijden. Fietsen deden ze natuurlijk al maar nu dat ook elektrisch kan gebeurt dat steeds vaker. Ook bij bezichtigingen in randgemeenten pakken ze nu vaker de Rotsvast fiets dan de Rotsvast auto. Lekker buiten, en toch representatief voor de dag komen zonder zweet op hun voorhoofd.

  • Win een WATT bij SJEES

   01 October 2020Win een WATT bij SJEES

   Het Brabantse SJEES Magazine geeft een WATT MONTREAL weg onder haar trouwe lezers.

  • De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   28 September 2020De voordelen van een e-bike op een rijtje!

   Dat er meer fietsen dan mensen in Nederland zijn, is ondertussen een welbekend feitje en hoewel we nog altijd gek zijn op onze oude stadsfiets, is de overstap naar een toffe e-bike steeds aantrekkelijker. Niet alleen is de algemene verkoop van e-bikes de afgelopen maanden enorm toegenomen, ook blijkt dat één op de drie jongeren ondertussen ook de overstap heeft gemaakt naar de e-bike. Maar wat zijn nu precies die voordelen van zo’n e-bike? En mocht je nog twijfelen; na het lezen van deze voordelen waarschijnlijk niet meer ;-)

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »