Door Aimee
18 Augustus 2020

Zo blijft jouw WATT e-bike in perfecte staat!

Zo blijft jouw WATT e-bike in perfecte staat!

    Een e-bike koop je niet zomaar en als je dan eindelijk je elektrische fiets hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom is het belangrijk om je e-bike goed te onderhouden - juist omdat een elektrische fiets uit veel gevoelige onderdelen bestaat. Maar hoe doe je dat? Wat kan je zelf doen en wat kan je beter laten doen door een fietsenmaker? Wij zetten alles op een rijtje, zodat jij jouw WATT e-bike in perfecte staat kan houden.

    Zelf aan de slag

    Natuurlijk hoef je niet voor het minste & geringste naar de fietsenmaker, je kan het grootste deel van het onderhoud van je e-bike namelijk gewoon zelf doen. Hieronder een aantal tips zodat jij jouw e-bike zo goed als nieuw houdt:

    • Controleer de banden en pomp ze regelmatig bij. Vooral als je de fiets eventjes wat minder gebruikt, kunnen de banden sneller leeg lopen. 
    • Maak je fiets regelmatig schoon! Belangrijk is om daarbij goed te letten op de ketting. Gebruik een oude tandenborstel en warm sopje om al het vuil weg te poetsen en ontvet daarna de ketting met bijvoorbeeld Cyclon Bionet (verkrijgbaar bij de fietsenwinkel). Let op: vermijd een hogedrukspuit, dit kan de e-bike namelijk beschadigen. 
    • Smeer de ketting ook regelmatig in met olie, zodat deze in goede staat blijft. 
    • Controleer regelmatig of alle boutjes en schroeven nog goed vastzitten

    Toch maar even naar de fietsenmaker 

    In sommige situaties is het toch wel eventjes handig om de fietsenmaker op te zoeken. Heb je bijvoorbeeld problemen met je remmen, een afwijking in je wielen of spaken of het idee dat het elektrische systeem niet goed werkt? Ga dan vooral zelf niet sleutelen aan de fiets maar zoek een specialist op. En we zeggen wel fietsenmaker, maar met een WATT e-bike wil je natuurlijk wel terecht bij een fietsenmaker die verstand heeft van jouw fiets. Daarom vind je in het gehele land speciale servicepunten met specialisten die alle ins- en outs weten van de WATT fiets en ook altijd onderdelen op voorraad hebben. Bekijk hier alle servicepunten.

    Liever service aan huis? 

    Is een van onze servicepunten toch te ver om je fiets heen te brengen? Dat begrijpen wij, daarom werken wij samen met onze onderhoudspartner Get Bike Service. Deze fiets reparatiedienst komt gewoon op afspraak bij jou thuis. Makkelijker wordt het eigenlijk niet ;-) 

    Onderhoudsabonnement 

    En wil je er nu écht zeker van zijn dat jouw e-bike goed onderhouden is en je zo lang mogelijk kan genieten van je dagelijkse ritjes? Dan bieden wij het onderhoudsabonnement van Get Bike Service aan. Dit service abonnement heb je al vanaf €11,- per maand, waarmee je bent verzekerd van een servicebeurt voor je nieuwe fiets na 3 maanden, een jaarlijkse onderhoudsbeurt en reparatie aan huis zonder voorrijkosten. Zo kom je nooit meer voor ongewenste verrassingen te staan - perfect! 

    Pssst: en ben je al in het bezit van een WATT e-bike en sluit je nu een onderhoudsabonnement af, dan krijg je er van ons een gratis check-up bij. Zo ben jij gegarandeerd klaar voor een nieuw seizoen fietsplezier!

    Reacties
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter