2 Juli 2021

Martijn

Martijn

Wij hebben klanten gevraagd om hun ervaringen met ons te delen. En dat heeft bijzondere docu profiles opgeleverd. Vaak heel herkenbaar en grappig, maar soms ook ontroerend. En in alle gevallen eerlijk en gemeend. Volg de komende weken Jorieke, Peter Henry, Erik, Joyce en nog vele anderen. 

 

WATT x Martijn

Deze keer volgt WATT Martijn die als fysiotherapeut een elektrische fiets de ideale manier vindt om in beweging te blijven. 

 

Martijn: "Wat je vaak ziet met slijtage klachten of andere aandoeningen is dat belasten toch wat moeilijker wordt. Elektrische fietsen zijn dan echt een uitkomst om mensen weer in beweging te krijgen!"

Ik ben Martijn, 37 jaar en ik kom uit Hoek van Holland.

Als fysiotherapeut, ondernemer, vader van 3 kinderen, is mijn tijd schaars en wil ik wel wat blijven doen. Om van werk naar huis te komen en andersom is fietsen voor mij ideaal. 10 kilometer fietsen kost me met een gewone fiets gewoon te veel tijd en die wil ik er niet aan spenderen. Om toch wat beweging te blijven behouden, is voor mij een elektrische fiets ideaal.

In mijn werk ben ik de hele dag bezig om mensen bewust te maken van bewegen en gezond leven, waarbij voor hen de elektrische fiets heel vaak een uitkomst is. Nu voor mij gelukkig ook.
Wat je vaak ziet met slijtage klachten of andere aandoeningen is dat belasten toch wat moeilijker wordt. Soms kunnen mensen maar een paar 100 meter lopen of kunnen ze helemaal niet meer fietsen. Elektrische fietsen zijn dan echt een uitkomst om mensen weer in beweging te krijgen. Met een beetje ondersteuning waar nodig, komen mensen gewoon weer buiten.

Wat voor mij ontzettend prettig is, is met name de tijd. Het is makkelijker om van A naar B kom en dan hoef ik niet perse altijd de auto te gebruiken. In het verleden heb ik zelf een achillespeesblessure opgelopen waardoor voor mij echt hele stukken hardlopen niet handig meer is en op deze manier kom ik toch aan mijn broodnodige beweging. Het maakt mijn hoofd leeg aan het einde van de dag waardoor ik fris en fruitig thuis aankom. Het is een ideale oplossing.

Wat voor mij toch een beetje een ding is, is dat een elektrische fiets vaak wat zwaar is en een bepaalde uitstraling heeft. Ik vind mezelf nog relatief jong, hip wil ik niet zeggen. Deze fiets heeft gewoon de accu mooi weggewerkt, een normaal model wat er goed uit ziet en het werkt gewoon perfect. Met 1x per week opladen kom ik er mee weg. Het ligt er een beetje aan hoe mijn week is. Ik moet soms ook wel buiten de deur bij bedrijven keuringen doen. Dan heb ik al mijn spullen nodig en dan heb ik helaas toch de auto nodig. Maar is het gewoon woon- werkverkeer en kan ik de hele dag op de praktijk spenderen, dan kom ik gewoon lekker op de fiets.

Onderweg geniet ik van de kleine dingen. Ik word helemaal mindful van gewoon naar de zon kijken en met m'n gezicht in de zon fietsen. Af en toe een paar regendruppels is ook heerlijk. Kleine dingen die je ziet aan de kant van de weg. Dieren, bloemen, even zwaaien naar een bekende die je ziet. Je bent gewoon even stil. Muziekje erbij af en toe. Even de tijd voor mezelf, best lekker!

Benieuwd naar de verhalen van andere WATT rijders? Blijf ons volgen! 

Martijn x WATT Boston male

 

Ervaar zelf onze e-bikes. Boek een proefrit!

Een fiets moet je kunnen voelen. Beleef daarom WATT bij je thuis! Boek nu gratis en vrijblijvend een proefrit. Wij brengen de fiets tot aan jouw voordeur zodat jij deze op je gemak kunt uitproberen. Of maak een afspraak voor een proefrit bij één van onze verkooppunten.

 

Reacties
Teknik Komputer
14 Mei 2023
How did Kathinka's use of a WattFietsen electric bike change her daily commute and overall lifestyle in the Netherlands? <a href="https://jakarta.telkomuniversity.ac.id/">Tel U</a>
Laat een reactie achter