2 Juni 2021

Patrick

Patrick

Wij hebben klanten gevraagd om hun ervaringen met ons te delen. En dat heeft bijzondere docu profiles opgeleverd. Vaak heel herkenbaar en grappig, maar soms ook ontroerend. En in alle gevallen eerlijk en gemeend. Volg de komende weken Jorieke, Peter Henry, Erik, Joyce en nog vele anderen. 

 

WATT x Patrick

Deze keer volgt WATT Patrick die ondanks zijn chronische ziekte nu weer lekker naar de bossen kan fietsen!

 

Patrick: "Omdat ik chronisch ziek ben, kan ik niet meer op een gewone fiets. Met een elektrische fiets kan ik gewoon nog een stuk gaan fietsen."

Ik ben Patrick, 52 jaar en ik woon in Nistelrode.

Wat mij beweegt om te gaan fietsen is toch om lekker in beweging te blijven zodat mijn lichaam niet vastroest.

Ik heb een elektrische fiets gekocht omdat ik niet meer op een gewone fiets kon fietsen. Na 5 minuten fietsen op een gewone fiets, moest ik een kwartier uitrusten, dan was ik helemaal buiten adem. Omdat ik chronisch ziek ben kan ik dus niet meer op een gewone fiets. Maar met een elektrische fiets kan ik gewoon wel nog een stuk gaan fietsen.

Door mijn ziekte QVS, een chronisch vermoeidheidsyndroom overgehouden van de Q koorts ben ik vaak kortademig en heb ik last van spierpijn, gewrichtspijn en hoofdpijn. Er is niks aan te doen. Je moet er mee leren leven. Vooral de vermoeidheid is lastig omdat je continu moet rusten nadat je iets gedaan hebt. Met de elektrische fiets kan ik heel makkelijk fietsen zonder te veel inspanning en dat ik kortademig word.

Het geeft me veel meer vrijheid dan hiervoor. Je hebt hier heel veel bossen in de buurt, met mooie fietspaden door de bossen heen. Daar kun je mooi fietsen en van de natuur genieten. Dat haalde ik voorheen niet op de gewone fiets. Met de elektrische fiets kan ik nu lekker naar de bossen rijden. Tussendoor even lekker op een bankje zitten, even rusten, wat drinken en weer verder.

De snelheid is ook wel lekker. Dan zet ik 'm in stand 5 en dan is het lekker knallen met die fiets. Dan ga je lekker iedereen voorbij. Het is ook wel meer opletten met die snelheid natuurlijk, maar zonder al te veel moeite kun je gewoon flink hard fietsen.

Toen ik een elektrische fiets gingen kopen ben ik rond gaan kijken en ik kwam op Facebook WATT fietsen tegen. Natuurlijk de prijzen vergeleken, maar deze fiets kwam er gewoon als beste uit. Toen heb ik de knoop doorgehakt en de fiets gekocht. Als je de fiets zo ziet zal je niet zeggen: het is een elektrische fiets. Je ziet namelijk niet direct achterop een accu zitten. Ik heb er uiteindelijk wel een ander zadel en een andere stuurpen en stuur op gezet zodat mijn houding nog beter is.

Ik zit gewoon lekker op die fiets en gaan. Heerlijk!

Benieuwd naar de verhalen van andere WATT rijders? Blijf ons volgen! 

Patrick x WATT Montreal male

 

Ervaar zelf onze e-bikes. Boek een proefrit!

Een fiets moet je kunnen voelen. Beleef daarom WATT bij je thuis! Boek nu gratis en vrijblijvend een proefrit. Wij brengen de fiets tot aan jouw voordeur zodat jij deze op je gemak kunt uitproberen. Of maak een afspraak voor een proefrit bij één van onze verkooppunten.

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter