Door WATT Fietsen
3 Mei 2023

E-bike accu in frame. Wat zijn de voordelen?

E-bike accu in frame. Wat zijn de voordelen?

Een e-bike heeft zijn naam te danken, doordat hij wordt aangestuurd middels een accu. Deze accu kan op verschillende plaatsen zitten. Zo zien we bij veel e-bikes dat de accu in de bagagedrager zit verwerkt, zodat je deze makkelijk kunt verwijderen en opladen. Tegenwoordig zitten er echter ook steeds meer accu’s in het frame van de e-bike.

De e-bike accu in het frame van de fiets? Wat zijn hiervan de voordelen? Waar kun je deze fietsen kopen? En hoe laad je de accu dan op? Op al die vragen krijg je in deze blog antwoord. 

Wat is een e-bike met de accu in het frame? 

Een e-bike waarbij de accu in het frame zit, ziet er anders uit dan de gemiddelde e-bike. De meeste e-bikes hebben de accu achterop bij de bagagedrager. Wil je een e-bike die er wat strakker en sportiever uitziet? Dan kom je al snel bij de bikes waar de accu in het frame zit verwerkt. De accu zit bij deze fietsen namelijk verwerkt in het frame, waardoor je deze niet kunt zien. 

Is een accu in het frame beter of juist onder de bagagedrager?

Misschien denk je: “Wat maakt de plaats van de accu nu uit?”. Als jij op zoek bent naar een nieuwe e-bike, dan maakt de plaats van de accu wel degelijk uit. De plaatsing heeft namelijk een groot effect op hoe de fiets fietst. 

Een e-bike waar de accu in het frame is verwerkt, fietst, fietst namelijk een stuk stabieler dan een e-bike waar de accu achterop de bagagedrager zit gemonteerd. Of dit de fiets beter maakt, is aan jou. Veelal wordt het als prettiger ervaren, maar is het ook een stukje duurder. 

Voordelen van een accu in het frame

Een e-bike waar de accu in het frame verwerkt zit, brengt enkele interessante voordelen met zich mee:  

  • De e-bike fietst een stuk stabieler;
  • De accu is beter beschermd tegen invloeden van buitenaf;
  • Meer ruimte waardoor ook het maximaal aantal wattuur groter is;
  • Strakke en sportieve uitstraling;
  • Veiligheid.

De e-bike fietst een stuk stabieler

Een accu in het frame van de fiets heeft een lager zwaartepunt dan een accu achterop de fiets. Dit leidt tot meer stabiliteit, waardoor je een stuk stabieler fietst. 

De accu is beter beschermd

Een accu in het frame is beter beschermd tegen de invloeden van buitenaf, zoals regen, stof en fel zonlicht. Dit vermindert de kans op schade en verlengt de levensduur van de accu.

Meer ruimte

Doordat er meer ruimte is in het frame voor de accu als deze in het frame wordt geplaatst, is het maximaal aantal watturen ook vaak groter. 

Strakke en sportieve uitstraling

Een accu heeft vaak niet het mooiste ontwerp. Een e-bike ziet er dan vaak ook sportiever en strakker uit als de accu in het frame is verwerkt. 

Veiligheid

Als de accu in het frame van de fiets geplaatst is, is deze ook beter bestand tegen diefstal. De accu kan namelijk niet worden verwijderd zonder de fiets te beschadigen of zonder het gebruik van speciaal gereedschap. 

Hoe laad ik mijn e-bike op als de accu in het frame zit

Een begrijpelijke vraag die veel gesteld wordt is: “Hoe laad ik mijn e-bike op als de accu in het frame zit?”. Je kunt de accu namelijk niet uit het frame halen. Opladen doe je vaak via een kabel die je aan je fiets hangt. Hier is een speciale ingang voor die naar de accu loopt. 

E-bike met accu in het frame kopen?

Wil je een e-bike kopen waarbij de accu in het frame zit? Dan zijn de WATT e-bikes wel wat voor jou! Bij al onze e-bikes zit de accu in het frame verwerkt, waardoor de fietsen een strakke en sportieve uitstraling krijgen en beschikken over de bovenstaande voordelen.

Heb je vragen over onze fietsen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onze site. Dit kan via WhatsApp of onze chat functie, maar je kunt ook mailen naar: [email protected]

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter